Hirdetés

Hatalmas bejelentésre készül a kormány: a SZÉP-kártyákról van szó

Nap Híre portré Nap Híre

A Booking.com az egyik legnagyobb online szállásközvetítő platform, amely hazánkban is meghatározó piaci szereplő. Nagy Márton most hivatalában fogadta a vállalat Közép- és Kelet-európai régió kormányzati kapcsolatokért felelős vezetőjét, akivel áttekintették a hazai szállásfoglalás és turizmus helyzetét. A miniszter javasolta, hogy a platform fogadja el a SZÉP-kártyát is, megkönnyítve ezzel a magyarok belföldi utazásait.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta Katerina Shearert, a Booking.com Közép- és Kelet-európai régió kormányzati kapcsolatokért felelős vezetőjét. Az egyeztetésen áttekintették a hazai szálláshelyfoglalás és turizmus aktuális helyzetét – jelentette be pénteken a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Blikk szerint. 

A közlemény szerint „megállapításra került, hogy a magyar turizmus teljesítménye rendületlenül erősödik: az év első nyolc hónapjában 5,5 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma, így 2024-ben is rekord évet zárhat az ágazat”. Leszögezték, hogy a turizmus dinamikus növekedésének fenntartása közös érdek – tette hozzá az NGM.

A felek egyetértettek abban is, hogy az online megoldásokat a turisták egyre inkább előnyben részesítik, hiszen ezek gyors, kényelmes és átlátható ügyintézést biztosítanak, valamint lehetőséget nyújtanak a különböző szálláshelyek összehasonlítására – írja az MTI.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés