Hirdetés

Eljött a nap: kórházba vonult III. Károly

Nap Híre portré Nap Híre

Tervezett kezelést hajtanak végre rajta.

Ahogy arról korábban a Naphire.hu is beszámolt, Katalin walesi hercegnét kórházba szállították, ahol egy tervezett hasi műtétet hajtottak végre rajta. Azonban Katalin után a királyi család újabb tagjára vár kezelés: III. Károly királyt  prosztatamegnagyobbodás miatt kell kezelni. Mivel a király a következő hetekben nem tud nyilvános szerepléseket vállalni, így lehetséges, hogy valakinek helyettesítenie kell majd. 

A brit uralkodó ma vonult kórházba, azt azonban egyelőre nem tudni, meddig lesz bent. A palota szerint ugyanakkor III. Károly örömmel nyugtázta, hogy diagnózisának ismertetése "kedvező hatást gyakorolt a lakosság egészségtudatosságára" - írja az MTI.

Korábban hangsúlyozták, hogy jóindulatú, "évente több ezer férfinél előforduló" elváltozásról van szó, és a király közéleti programjait "a lábadozás rövid időszakára" elhalasztják.

A diagnózis ismertetésével a Buckingham-palota szakított azzal a régre visszanyúló szokásjoggal, amelynek alapján az udvar korábban a szükséges minimumon túl nem közölt részleteket a brit királyi család magas rangú tagjainak egészségi állapotáról, esetleges betegségeinek mibenlétéről.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés