Hirdetés

Betegeskedik a királyi család: Katalin után Károly is kórházba megy

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Igen szokatlan, hogy a brit királyi család tagjainak egészségéről közölnek részleteket a nyilvánossággal, ám most alig néhány óra különbséggel két ilyen hír is napvilágot látott.

Ahogy arról a Naphire.hu is beszámolt, Katalin walesi hercegnét - aki nemrég ünnepelte születésnapját - kórházba szállították, ahol egy tervezett hasi műtétet hajtottak végre rajta. Most Katalin után a királyi család újabb tagjára vár kezelés: III. Károly király a jövő héten prosztatamegnagyobbodás miatt megy kórházba.

A Buckingham-palota közölte, hogy a király állapota egyelőre jó, a daganat szerencsére jóindulatú, de "korrekciós beavatkozáson" fog átesni - írja a BBC

"Évente több ezer férfihoz hasonlóan a király is kezelésre szorult prosztatamegnagyobbodás miatt" - áll a közleményben.

A 75 éves király nyilvános szerepléseit a lábadozás rövid idejére elhalasztják.

A magas rangú királyi családtagok egészségi állapotáról ritkán közölnek részleteket, ezért szembetűnő, hogy két különböző személyiségről ugyanazon a napon két hírt is közzétettek.

Mi baja III. Károlynak?

Hivatkozás másolása

A jóindulatú prosztata-megnagyobbodás - amely nem egyenlő a rákbetegséggel - gyakori az 50 év feletti férfiaknál, és szakértők szerint általában nem jár súlyos állapotromlással. Körülbelül minden harmadik 50 év feletti férfinak vannak bizonyos tünetei a megnagyobbodott prosztata miatt.

Bár általában nem jelent komoly veszélyt az egészségre, mégis okozhat tüneteket és problémákat, többek között vizeletürítési vagy hólyagürítési nehézségeket. Az egyelőre nem világos, hogy milyen korrekciós eljárásnak vetik alá a királyt. A kezelésnek több módja is van, köztük a műtét, a lézer, sőt, a gőzkezelés is.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés