Hirdetés

Kiderült a titok: egy gyárban sepregetett, így fedezték fel Korda Györgyöt

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Kígyózó sor várt a hétvégén Korda Györgyre, akinek most jelent meg önéletrajzi könyve. A Naphire.hu-nak a kötet szerzője azt is elárulta, hosszú hónapokig követte a legendás énekes minden lépését, aki cserébe a legféltettebb titkait is elárulta neki.

A Korda - Az ország énekese címmel jelent meg Korda György életrajzi könyve, aminek a szerzője az az L. Dézsi Zoltán, akinek a nevét az ATV Heti Napló című műsorból ismerheti az ország. A riporter hosszú hónapokat töltött az énekes és felesége, Balázs Klári társaságában, sőt az otthonuk ajtaján is kinyitották előtte, és elárulták legféltettebb titkaikat neki. Hogy miért? Korda Györgyék erről Bochkor Gábor rádióműsorában beszéltek. Mint mondták, azt érezték, tényleg szereti őket. “Jól látták, mert én tényleg nagyon kedvelem őket” - erősítette meg lapunknak L. Dézsi, aki azt is megerősítette, szoros a kapcsolata az ország leghíresebb házaspárjával.

“Vagyok olyan szerencsés, hogy már többször járhattam az otthonaikban, s betekinthettem a magánéletükbe. Láthattam, hogy Klárika mennyire vigyáz a Gyurira. Valószínűleg annak idején, amikor a Klári a Gyuri mellé került, akkor Gyuri tette őt még híresébbé. És érdekes, ma már Klárika nélkül Gyuri valószínűleg nem tudná az életét és turnéit megszervezni. Elképesztően komoly kapcsolat van köztük”

- folytatta a Nap Hírnek a riporter, aki a most megjelent kötet egyik titkáról is lerántotta a leplet. Elmesélte azt, ami talán a legtöbbeket érdekel: hogyan lett Korda Gyuriból énekes.

“A középiskola után azt mondta az apukájának, hogy el akar menni pincérnek. De az apukája erre adott neki két egyforma pofont, és ezzel azonnali hatállyal megtörtént a pályaválasztási tanácsadás. Nem lett pincér” - kezdte L. Dézsi. Korda ezt követően egy gyárba került, ahol söprögetnie kellett, de nem azzal lett sikere. “Söprögetés közben dúdolászott. Ekkor ment oda hozzá valaki, hogy ezt inkább hagyja abba, mert csak felveri a port, viszont az tetszik nekik, ahogy dúdolászik". Onnantól kezdve Korda már a gyárudvaron énekelgetett.

S, hogyan lét ebből életreszóló hivatás? “Arra gondolt, hogy olyan munka kellene, ahol keveset kell dolgozni, sokat lehet keresni és az embert a csajok kinézik maguknak. Aztán összeállt neki a kép, ha a jelek szerint ő tud énekelni, akkor énekes lesz” - mondta a Nap Hírének a könyv szerzője, és azt is elárulta, mit mondott Korda apja, amikor bejelentette neki a hírt: “Csak ennyit válaszolt: Kisfiam, a mi családunkban eddig csak becsületes emberek voltak. De aztán hozzájárult”.

A Korda - Az ország énekese című könyv dedikálásán kígyózott a sors a Vörösmarty téren tartott könyvhéten. Aki lemaradt róla, ezen a linken online is megrendelheti.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés