Hirdetés

Döbbenet: halálos fenyegetést kapott az ismert magyar értelmiségi

Nap Híre portré Nap Híre

Zimány Linda, a modellből jogásszá vált híresség, halálos fenyegetéseket kapott az Instagramon keresztül - mesélte el a Palikék Világa című műsorban.

Zimány Linda részletesen beszámolt arról, hogy milyen súlyos üzeneteket kapott: „Virtuális felületeken, jelen esetben az Instagramon küldözgettek különböző profilokról üzeneteket, hogy hullazsákban hazavinni; felveszik, ahogy összetörik a csontjaimat; és ahogy visítok, azt kamerára veszik. A szüleimet és az egész családomat kiirtják - hogy idézzek.” A fenyegetések olyan intenzívek voltak, hogy az életét féltette. Eleinte azt hitte, egyetlen ember áll a zaklatás mögött, de miután letiltotta az egyik profilt, hasonló jellegű üzenetek érkeztek más profilokról is - írja a Blikk.

A jogásznő határozottan kiállt amellett, hogy nem tűri az online rágalmazást. Kifejtette, hogy különösen felháborítja, ha valaki olyan valótlan dolgokkal vádolja, amelyek már a jogi kategóriájába esnek. Példaként említette, hogy valaki azzal vádolta meg, hogy az általa képviselt ruhamárka egy pénzmosoda, ami szerinte becsületsértés és az üzleti hírnevét is veszélyezteti. Ilyen esetekben Linda jogi tesz.

A jogásznő reményét fejezte ki, hogy a jövőben bekövetkező változások ezen a téren, és szigorúbb törvények védik majd az emberek személyiségi jogait. Bár a jogi szabályozás bonyolultabbá teszi a helyzetet, Linda bízik abban, hogy a problémák megoldhatóak, és az emberek személyiségi jogait komolyabban kellene venni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés