Hirdetés

Korábban is gyilkolt a múlt heti tömegmészárlást vezető Hamász-terrorista, akit most Izrael megölhetett

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Küszöbön Gáza ostroma, miközben Izrael azt állítja, megölte a múlt heti tömeggyilkosság vezetőjét, Ali Qadit.

Pontosan egy hét telt el azóta, hogy Izrael ellen minden képzeletet felülmúlóan bestiális támadást indított a Hamász terrorszervezet. A Naphire.hu folyamatosan beszámolt róla, hogy a Gázai-övezetet uraló Hamász terrorszervezet harcosai szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egy időben. Arról is írtunk, hogy a példátlan terrortámadásnak már több mint 1300 halálos áldozata van. 

Végezhettek a múlt heti tömeggyilkosság egyik vezetőjével

Hivatkozás másolása

Az izraeli hadsereg most azt közölte: egy légicsapásban megölték a Hamász egyik terroristáját, aki Izrael szerint a kommandósok azon egységét vezette, amely a múlt heti dél-izraeli támadás során civileket lőtt le – jelentette az AFP.

Az izraeli hadsereg "repülőgépei megölték Ali Qadit, a Hamász 'Nukhba' (elit) kommandós alakulatának egyik századparancsnokát" - áll a közleményben, amely nem pontosította a csapás helyét vagy időpontját. Egy Hamász-tisztviselő az AFP-nek azt mondta, hogy a palesztin csoport "nem kommentálja" az izraeli állítást. A névtelenül nyilatkozó tisztviselő megerősítette, hogy a 37 éves Qadi a Hamász elit alakulatának egyik egységparancsnoka volt.

Quadi korábban meggyilkolt egy izraeli ügynököt, letartóztatták, de szabadon engedték

Hivatkozás másolása

Mind a palesztin tisztviselő, mind az izraeli katonai közlemény szerint Qadi egyike volt annak a több mint 1000 palesztin fogolynak, akiket Izrael 2011-ben szabadon engedett a Hamász által 2006-ban elfogott Gilad Shalit katonáért cserébe.

Qadit 2005-ben tartóztatta le Izrael egy izraeli férfi elrablása és meggyilkolása miatt, akit akkori médiajelentések a Shin Bet izraeli belföldi titkosszolgálat ügynökeként azonosítottak.

A Hamász terroristái, akik október 7-én áttörték a Gázai övezetet körülvevő katonai biztonsági határzárat, több mint 1300 embert öltek meg bestiálisan Dél-Izraelben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés