Hirdetés

Pánik Ausztriában, kommandósok és rendőrök leptek el egy plázát

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Valóságos pánik alakult ki szerda délután egy grazi bevásárlóközpontban, ugyanis rendőrök és kommandósok lepték el az épületet, miután arról kaptak bejelentést, hogy két férfinél lőfegyvert láttak.

A helyi sajtó szerint a Murpark nevezetű bevásárlóközpontban történt az eset, amit egy 18 éves nő jelentett a rendőröknek. A hatóságok azonnal a helyszínre siettek, körülbelül 60 ember 20 autóval érkezett. Az egyenruhások egyből elrendelték az épület kiürítését, azonban teljes káosz alakult ki - írja az Index

A rendőrök és a kommandósok ezután átvizsgálták a bevásárlóközpontot, de nem akadtak sem a fegyverek, sem a két gyanúsított nyomára.

A hatóságok azóta  visszaengedték az embereket a bevásárlóközpontban, és a grazi rendőrkapitányság szóvivője kiemelte: "a mostani időkben" fokozott figyelemmel járnak el az efféle bejelentéseknél.

Közben kiderült, hogy szerda délelőtt Bécsben is hasonló akció zajlott, ugyanis több templom közelében golyóálló mellénnyel és gépkarabéllyal felszerelt rendőröket láttak, miután fennállt egy terrortámadás veszélye. Az osztrák hírszerzés birtokába ugyanis olyan információk jutottak, miszerint terrorcselekményre kerülhet sor.

A bécsi rendőrök a közösségi oldalukon úgy fogalmaztak, hogy pánikra nincs ok, és az egyenruhások jelenlétére mindössze elővigyázatosságból van szükség. Arról egyelőre nem adtak tájékoztatást a hivatalos szervek, hogy az egyenruhások meddig maradnak az érintett helyszíneken. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés