Köddé vált a bukaresti polgármester, üres a börtöncellája

  • Bűnügy
Ónody M. Gyula portré Ónody M. Gyula

Péntek 13-án 11 évre ítélték jogerősen a volt bukaresti polgármestert – szerencsétlen nap lett volna ez a számára, ha tudnák, hol keressék…

Sorin Oprescura kétszer is elnyerte Bukarest főpolgármesteri székét (2008-ban és 2012-ben). Ma azonban veszített: a fellebbviteli bíróság kétszeresére emelte az eredeti, 2019-es, 5 év 4 hónapos börtönbüntetését.

Csakhogy, a híradások szerint, Oprescu két hete megpattant az országból, és azóta sem tudni, hol van. Így aztán az ítélet szigorú ugyan, de nincs akin végrehajtsák. A hatóságok körözést adtak ki ellene.

Oprescut kenőpénz elfogadása közben érték tetten annak idején: a bukaresti temetőkezelő hatóság volt igazgatójától fogadott el 25 ezer eurót, ezzel pedig úgyszólván meg is ásta a saját sírját. Aztán kiderült, hogy gyakorlatilag az összes közbeszerzési eljárást olyan cégekkel nyerette meg, akik hajlandók voltak tejelni, így aztán a bukaresti városháza 2013 és 2015 között valóságos maffiaként tevékenykedett.

Most hosszú időre hűvösre tennék –  de még azt se tudni, hol keressék - írja a Főtér.

Cimkék:
  • Bukaresti polgármester
  • Oprescura
  • börtön
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet