Hirdetés

Rejtélyes dolog történik a magyar falvakban

Nap Híre portré Nap Híre

Felére csökkent az elmúlt 13 évben a falusi kiskocsmák száma Magyarországon.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) nyilvántartása szerint tavaly már csak 12 200 kocsma volt az országban, miközben a számuk 2010-ben mjég 21 500 volt. Ez akár pozitív hír is lehetne, azonban egyes falvakban ezzel az utolsó közösségi terek is megszűntek - számolt be a hírről az ATV Híradója.

"A kikapcsolódás olyan formája, hogy kocsmázás, az háttérbe szorult és ez szerintem örömteli dolog. Azt is látom, hogy amikor valaki esetleg betér este a városban szintén szintén komoly számban csökkent kocsma, vagy vendéglátó egység valamelyikébe, akkor kevesebb időt tölt el és megy haza a családjához"

- nyilatkozta Filep Sándor Vásárosnamény polgármestere a csatorna kamerái előtt. A riportban elhangzott, hogy sok faluban ezek a helyek voltak az utolsó közösségi terek, ahol nemcsak inni lehetett, hanem különböző programokat és közösségi eseményeket is szerveztek.

Kiderült az is, hogy a Somogy vármegyei Mezőcsokonyán korábban 4 kocsma is volt, ám mostanra már egy sem üzemel.

A vendéglátósok között volt olyan, aki azt mondta, sokan már online élnek közösségi életet, és egyre kevesebben ülnek be valahová, hogy egy-két sör mellett váltsák meg a világot.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés