Hirdetés

Ő lehet a következő köztársasági elnök: Kocsis Máté megnevezte a jelöltet

Nap Híre portré Nap Híre

A Fidesz frakcióvezetője bejelentette: a kormánypártok elfogadták a Fidesz elnöke által tett ajánlatot, és Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét javasolják.

Kocsis Máté a Balatonalmádiban zajló frakcióülés sajtótájékoztatón elmondta, a frakcióülésen sok minden történik, sok témát érintenet, de a leginkább érdeklődésre számot tartó ügy az államfőjelölés. A Fidesz frakcióvezetője elmondta, hétfőn dönt az Országgyűlés a korábbi államfő lemondásának elfogadásáról, ez egy szükségszerű jogi aktus, a frakciószövetség ezt el fogja fogadni. Mint mondta, az a helyes, ha minél előbb meg tudják választani a köztársasági elnököt, de ennek ideje függ attól is, hogy az ellenzéki pártok állítanak-e jelöltet, a jelölési folyamat milyen gyorsan zajlik le. Kijelentette: konkrétumokat nem áll módjában mondani, a holnapi házbizottsági ülésig erre nem válaszol - írja az atv.hu.

Bejelentette azt is, hogy a kormánypártok elfogadták a Fidesz elnöke által tett ajánlatot, és Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét javasolják. Emellett döntöttek az Európai Parlamenti választás listavezetőjéről is: Deutsch Tamást javasolják.

Korábban egyébként Kocsis Máté úgy fogalmazott Novák Katalin lemondása kapcsán: "köztársasági elnök lemondása világossá teszi, hogy a jobboldalon a hibáknak is van következményük, a baloldalon a bűnöknek sincs.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés