Hirdetés

Mégis mit keresett egy kóbor kutya a gízai nagy piramis csúcsán?

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A magasba emelkedő siklóernyősök a világ leghíresebb ősi nevezetességeinek lenyűgöző légi látványát élvezhetik. De a nevezetességek tetején általában nincsenek kutyák. Vagy mégis?

Miközben a hét elején napfelkeltekor Egyiptom híres Nagy Piramisai felett repültek, Marshall Mosher amerikai siklóernyős és társai váratlanul észrevették, hogy egy kóbor kutya is gyönyörködik az egyik ókori csoda csúcsán - írja a CNN.

"Észrevettük, hogy valami ide-oda szaladgál a piramis tetején” - mondta Mosher a CNN Travelnek. "Az egyik ember azt hitte, hogy egy hegyi oroszlán.”

A túrázók gyorsan felkapták a telefonjaikat, és felzoomoltak a második legmagasabb piramis, a Khafre tetejére - amely az emberek számára tiltott terület -, csakhogy a 136 méter magas építmény csúcsán egy kutyát találtak, amely látszólag néhány madarat üldözött.

Mosher felidézi, hogy kissé aggódott. "Talán ott ragadt” - gondolta. De aggodalmai hamarosan elszálltak.

"Ha már feljutott, le is juthat, hacsak nem talált valami titkos átjárót, amely segítségével fel tudott teleportálni a piramisok tetejére”

- viccelődött.

Másnap, kíváncsian várva, hogy a kutya még mindig ott van-e, ismét átrepültek a piramis fölött, de nem jártak sikerrel. Egy társuk azonban felvett egy videót, amelyen valószínűleg ugyanaz a kutya biztonságosan lefelé halad a piramison.

Letarolta az internetet

Hivatkozás másolása

Nem világos, hogy ugyanarról az állatról van-e szó, mivel több száz kóbor kutya kóborol a piramisok komplexumában, némelyiket gyakran látják a bázis közelében - magyarázta Mosher. A siklóernyős azt mondja, aktívan keresi az állatmenhelyeket Kairóban, hogy segítsen ezeknek a kóbor kutyáknak biztonságosabb, kevésbé kalandos otthonra találni.

A kutyáról készült videók gyorsan vírusszerűen terjedtek a közösségi médiában, Mosher első posztja egyik napról a másikra milliós nézettséget ért el az Instagramon.

Bár Mosher már néhány éve készít tartalmakat, meglepte a kutya kalandja iránti széleskörű érdeklődés. "Azt hittem, hogy a piramisok fölött való repülés lehetősége tisztességesen érdekes hír, de ez senkit sem érdekel” - emelte ki.

Egyes online kommentelők kapcsolatot vontak a kutya és Anubisz, az ókori egyiptomi halálisten között, akit gyakran sakálfejű emberként ábrázoltak.

Mosher rendszeresen siklóernyőzik a gízai nagy piramisok felett a SkyOne Egypt által évente szervezett repülős esemény keretében, amely egyedülálló módon kínálja az ikonikus helyszín felfedezését.

"Már értem, miért akart a kutya felmenni oda. Kairó utcai kutyák számára mindenképpen ez a legjobb kilátás, amit csak el tudok képzelni” - mondta.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés