Hirdetés

"Sérti az egyiptomi hagyományokat" - Törölték Travis Scott koncertjét a gízai piramisok lábánál

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A rajongók összetörtek a hír hallatán.

Az egyiptomi zenészek szakszervezete kedden megakadályozta, hogy Travis Scott amerikai rapper július 28-án a gízai piramisoknál lépjen fel.

A zenészszervezet, amely az országban bármilyen koncertet és zenei közvetítést ellenőrizhet, a tervezett előadást azzal az indoklással hiúsította meg, hogy Scott fellépése "sérti az egyiptomi hagyományokat".

A Kairóhoz közel magasodó piramisok lábánál rendszeresen rendeznek popzenei koncerteket, 2021-ben például az amerikai Black Eyed Peas lépett fel ott. Az egyiptomi zenészszervezet hosszú ideje hadakozik az egyiptomi urbánus zenével, különösen a rappel, de csak ritkán akadályoz meg koncerteket.

Emellett Egyiptomban a történelem "átírásának" tekintik, hogy egyes afroamerikai mozgalmak az ősi fáraókhoz való kulturális kötődésre hivatkoznak - adta hírül kedden az MTI. A szervezet keddi közleményében hangsúlyozta, hogy

a közösségi médián olyan információkat talált Travis Scottról, amelyek általa végzett furcsa rituálékra utalnak, és ezek ellentétesek az egyiptomi hagyományokkal.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés