Hirdetés

Az egész életét újra kell terveznie az ATV műsorvezetőjének - megszólalt Köböl Anita

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Az ATV pénteken délelőtt jelentette be a tavaszi megújulását, így kiderült az is, a nemsokára anyai örömök elé néző Stohl Lucát a csatorna egyik legnépszerűbb arca, Köböl Anita váltja majd az ATV Híradó műsorvezetői székében. Az egyedülálló anyukát a Naphire.hu telefonon érte el, és megtudtuk azt is, karrierje csúcsának tartja a lehetőséget, ugyanakkor a családjára is több feladat hárulhat majd. Interjú.

Naphire.hu: Nyilvánvaló volt, amikor kiderült, hogy Stohl Luca babát vár, hogy valaki érkezhet a helyére: hogy és mikor tudtad meg, hogy akár te is lehetsz az?

Köböl Anita: “Őszintén szólva, nem számítottam rá. Tehát az én gondolataim nem jutottak el odáig, hogy ez akár én is lehetnék, mert az én szerepköröm és feladatom a Startban elég teljeskörű, sok szakmaiságot is kíván tőlem, úgyhogy ilyen értelemben mondhatom, hogy váratlanul ért. Ám az tény, hogy anno, amikor a Start műsorvezetésére castingoltak, akkor híradósként is megnéztek. Nagyon örülök a csatorna felkérésének és nagy büszkeséggel tölt el, hogy rám is számítanak a Híradóban Nemes Anna, Tóth Géza és Gajdos Tamás mellett a jövőben.”

Naphire.hu: Aztán jött egy hívás, hogy te leszel, vagy te lehetsz?

Köböl Anita: “Még akkor sem volt ennyire magától értetődő. A csatorna profizmusát mutatja, hogy nem jelent 100 %-os garanciát, hogy valaki valamilyen műsorban ott van műsorvezetőként, akkor ő egy másik típusú műsor vezetésére is alkalmas. Engem ugyanúgy meghallgattak most egy castingon, volt egy próbafelvétel és ezután döntöttek úgy, hogy alkalmas lennék a feladatra. A nézők néha egy bohókásabb, humorosabb Anitát is láthattak, mert a Start műfajába időnként belefért ez az oldalam is. A műsor felkészülésébe eddig is rengeteg energiát tettem, folyamatosan figyelem a híreket, átbeszélem a szerkesztőkkel az aktualitásokat, és hosszasan foglalkozom a másnapi adás témáival is. Mostantól azonban a Híradóban egy érzelemmentesebb Anitát látnak majd a nézők. Ez egy kötött, szigorúbb műfaj, egy sokkal komolyabb kiállás. A Híradó egy nívó, mindig is a szakma csúcsát jelentette, és én kellő tisztelettel és alázattal állok a feladat elé.

Naphire.hu: Egyedülálló anyukaként most újra át kell szervezned az egész életed?

Köböl Anita: Ez a tökéletes megfogalmazás. Nem titok a nagyközönség előtt, hogy a kislányomat egyedül nevelem, így emiatt a szüleim segítségére és támogatására a továbbiakban is nagy szükségem van. Ez még további szervezést igényel tőlük, úgyhogy ezentúl a keresztszülőket is jobban bevonjuk a hétköznapokba. Mivel az én időbeosztásom eddig heti ciklusokban oszlott meg és ahol jól tudtam igazítani a gyerekkel töltött maximális időt, így a jövőben is ehhez próbálom igazítani a munkát.

Naphire.hu: S mikor lesz idő magánéletre?

Köböl Anita: Egyszer csak ez is elérkezik. (Mosolyog) Azért szakmai berkekben minden ilyen feladatkör, vagy jelenlét a televíziózásban korábban szokott megérkezni a tévések számára. Az én tévés életutam az relatív későn kezdődött, 25 évesen. Tehát én onnantól kezdve építem a karrierlépcsőfokokat és ha mindet be akarom járni - márpedig én mindegyiket megtettem, hiszen voltam szerkesztő, riporter, felelős szerkesztő, műsorvezető, akkor ezeknek kell mindnek egy megfelelő idő, hogy kiforrjon és legyen egy biztos szakmai tudásom -, ehhez képest tavaly, 38 évesen talált meg a Start és azóta egyenesen ível fel a karrierem, tehát boldogan és hálásan álltam az újabb feladat elé. Most előttem egy újabb kihívás, miközben a magánéletemre is szeretnék időt szánni, és ezek között igyekszem jól egyensúlyozni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés