Hirdetés

Kiverte a biztosítékot az orosz McDonald's új neve

 portré

Alexander Govor oligarcha átvette a McDonald's 850 oroszországi fiókját az amerikai gyorsétteremlánctól. Az étlap marad a régi, és a dolgozókat sem bocsájthatja el. De az új név… felháborodást keltett.

Sajtóértesülések szerint Govor licencpartnerként ragaszkodik a hagyományos menühöz. Így az oroszok továbbra is élvezhetik a Big Mac-et, a Happy Meal-t és társait. De Govornak új nevet kell adnia az éttermének. A lehetséges márkaneveket már regisztrálta is a cég számára. Ez derül ki a CNN pénteki szabadalmi bejelentéséből.

A felmerülő nevek között szerepel a "Fun and Tasty" is. Ez a javaslat felháborodást váltott ki az interneten, tekintettel arra, hogy az ukrajnai háború ennek pont az ellenkezője.

Egy Twitter-felhasználó dühösen „jobb nevet” javasol az oligarchának. Utalva a világhírű "I'm love it" szlogenre: "McGenocide - I’m killing it.

Govor hajdan a szénágazat által lett szupergazdag, de egy bányaszerencsétlenség miatt váltott, és az olajra összpontosított. Most már a hamburgerekre is. A vásárláskor az oligarcha beleegyezett, hogy legalább két évig továbbra is foglalkoztatja és fizeti a mintegy 60 000 alkalmazottat. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés