Kitalálták a dúsgazdag oroszok, hol teremtsenek új otthont

  • Nagyvilág
 portré

Oda menekülnek, ahol nem kell tartaniuk a szankcióktól és a vagyonelkobzástól, és nem kell szenvedniük a téli mínuszoktól sem, és ahol a rubel is többet ér, mint korábban.

A gazdag oroszok Törökországot fedezték fel, mint a pénzük menedéke. Egyre többen és gyakrabban vásárolnak török ​​ingatlanokat, ami a gyengülő nemzeti valuta, a török líra miatt is vonzó befektetés.

Megugrottak a törökországi a ház- és lakáseladások áprilisban. A tavalyi év azonos hónapjához képest 38,8 százalékkal több talált új gazdára. A statisztikai hivatal szerint többségük (58,1 százalékuk) külföldi ügyfél. Áprilisban az oroszok vették a legtöbb ingatlant, szám szerint 1152-őt, őket az irániak és irakiak követik.

"Ezek gazdag oroszok, de nem oligarchák" - idézi egy isztambuli ingatlancég társalapítóját a krone.at. Vannak köztük, akik három-öt lakást is vásárolnak. 

Az oroszok az ingatlanipar mellett a török ​​turizmust is fellendítik. A háború kezdete utáni első hetekben ugyanis csökkentek az orosz és persze az ukrán nyaralók foglalásai.

Cimkék:
  • gazdag oroszok
  • török ingatlan
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet