Hirdetés

Drámai részleteket osztott meg a műsorvezető, aki az élő adásban elájult Kis-Benedek József segítségére sietett

Nap Híre portré Nap Híre

Hajnal kettőig nem jött álom a szemére Bodacz Balázsnak, az ATV műsorvezetőjének, akinek a vendége, Kis-Benedek József ájultan esett össze élő adásban szerdán este. A műsort megszakították, a műsorvezető most elárulta, mi minden történt ezután a stúdióban.

Kis-Benedek József
Kis-Benedek József

Néhány órája írtuk meg: reggelre jobban lett a 74 éves biztonságpolitikai szakértő, Kis-Benedek József, akit késő este szállítottak kórházba, miután rosszul lett az ATV élő adásában. 

A Mai Téma műsorvezetője elsőként ugrott oda az eszméletét elvesztő férfihez, az adást pedig azonnal megszakították. 

Bodacz Balázst a Naphire.hu most telefonon érte el, hogy megtudjuk, mi minden történt ezt követően a stúdióban. Az nagyon hamar kiderült, nehezen jött álom a szemére. “Kellett egy kis idő, amíg lemegy, éjjel 2 környékén tudtam elaludni” - mondta, majd felelevenítette, mit gondol ma a történtekről.

“Egy ilyen pillanatban szűnik meg a műsor” – tette hozzá a Naphire.hu érdeklődésére Bodacz Balázs. “Amikor ott van egy ember, egy vendég, akin látod, hogy azonnal összeesik, akkor nem érdekel a műsor. Kit érdekel a műsor? Majd csinálunk másikat. Az a fontos, hogy az ő testi épsége minél inkább biztosítható legyen” - magyarázta, majd hozzátette: ez egyébként sikerült is. Elmondása szerint Kis-Benedek Józsefnek volt még annyi ereje, hogy ne essen hirtelen össze és ne üsse meg magát, így sikerült hátulról elkapnia. Ezt követően a stúdió padlójára fektették le, és azonnal értesítették a mentőszolgálatot.

“Voltak kollegák, akik székpárnákat hoztak a feje alá, én egy olyan asztalt, aminek a magassága nagyjából megfelelő és arra felraktuk a lábait. A pulzusát megmértük, szapora volt, de gyenge. Arra következtettünk, alacsony a vérnyomása. A szívverése, légzése és pulzusa rendben volt, erre figyeltünk először. Kioldottam a nyakkendőjét, az ing- és nadrággombját, hogy ne legyen sehol elszorulva, egy-két perc múlva pedig szerencsére magához is tért” - emlékezett a Mai Téma műsorvezetője.

A műsorvezető elmondása szerint a biztonságpolitikai szakértő kommunikált, tudta, hol van, kik veszik körül, így az egészségügyi állapotával kapcsolatban is tettek fel kérdéseket, míg a mentőszolgálat a helyszínre ért. Bodacz szerint ekkor már szerinte mindannyian készen álltak arra is, ha kell, újra is élesztik a férfit. Szerencsére azonban erre nem volt szükség. “A stábtagok nagyon higgadtan reagáltak, így ezt csak köszönni tudom mindenkinek” - tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés