Hirdetés

Az ész megáll: így védekezik Kína az észak-koreai Covid ellen

 portré

Egy Észak-Koreával határos kínai város azt javasolja a polgárainak, hogy zárják be ablakaikat, attól tartva, hogy a koronavírust hordozó részecskék a széllel átterjedhetnek a szomszédból.

Egy határmenti kínai városban, Dandongban jutottak erre a következtetésre a tisztviselők, a sürgős intézkedést az váltotta ki, hogy a korlátozások ellenére is megugrott a fertőzöttek száma. Mivel nem tudják pontosan meghatározni a járvány forrását, felszólították a két országot elválasztó Yalu folyó mentén élőket, hogy zárják be ablakaikat - írja a vice.com

Az ajánlás zavarba ejtette az egészségügyi szakértőket. "Soha nem hallottam arról, hogy a COVID-19 részecskék ilyen nagy távolságokat utaznának be" - mondta Leo Poon, a Hongkongi Egyetem közegészségügyi szakértője a VICE World Newsnak. A folyó több száz méter széles, bár egyes szakaszokon keskenyebb.

A COVID-19 tombol Észak-Koreában, az esetek számában májusban drasztikusan megugrott - miután két éven át azt jelentették: a Covid meghátrált a kommunista Korea határán.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés