Hirdetés

Nagy a baj: Észak-Korea bejelentette, hogy teljesen felkészültek a tényleges háborúra

Garai Kitti portré Garai Kitti

Észak-Korea már évek óta fejleszti a fegyveres erőit, az elmúlt hetekben pedig felgyorsultak az események és már a taktikai atomfegyvereket szállító cirkálórakétákat is tesztelték. Az ország diktátora most elárulta, mit terveznek. Kim Dzsongun szerint a tesztek figyelmeztetésként szolgálnak Phenjan ellenségei számára, hogy a nukleáris harci erői teljesen felkészültek a tényleges háborúra. 

Az állami média arról számolt be, hogy a diktátor végig felügyelte a két nagy hatótávolságú cirkálórakéta kilövését. Közölték azt is, hogy a fegyvereket taktikai atomfegyverek szállítására is felszerelték, és már be is vetették néhány katonai egységnél. 

Mint ismert, Phenjan a közelmúltban ballisztikus rakétakísérleteket hajtott végre, repülőterek és katonai létesítmények kivonását szimulálták Dél-Koreában, az álakciót pedig taktikai nukleáris gyakorlatnak minősítették. Az elemzők arra figyelmeztettek, hogy az elszigetelt rezsim befejezte az újabb nukleáris kísérleteinek előkészületeit.

Észak-Korea biztosra megy, a cirkálórakétáik sokkal kisebb magasságban repülnek, mint a ballisztikus rakéták, így nehezebb észlelni és elfogni őket. Szerdán például kétezer kilométert tettek meg a tenger felett, mielőtt célba értek volna.

Kim Dzsongun „nagy megelégedettségét” fejezte ki a rakéták harci hatékonyságát javító tesztekkel kapcsolatban, amelyeket már bevetettek a Koreai Néphadsereg taktikai atomfegyverek üzemeltetésére szolgáló egységeinél.

A diktátor elmondta, hogy az ország nukleáris harci erői teljesen felkészültek a tényleges háborúra, a tesztek pedig újabb figyelmeztetések az ország ellenségei számára. Hozzátette, hogy Észak-Koreának minden erőfeszítését a nemzeti nukleáris harci fegyveres erők vég nélküli és gyorsuló fejlesztésére kell összpontosítania - számolt be a Blikk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés