Hirdetés

Kikelt magából Putyin külügyminisztere, világháborúval kezdett fenyegetőzni

Nap Híre portré Nap Híre

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy friss interjúban úgy fogalmazott, hogy az USA "nagyon téved, ha azt hiszi, hogy az Atlanti-óceán biztosíthatja a fennmaradását".

A külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy ez erős eltévelyedés, ha a világot a harmadik világháború határáa akarja terelni. "De mindeddig Washington az európai szatellitáit uszította az Oroszországi Föderáció ellen, úgy gondolva, hogy mindent megúszhat" - tette hozz Lavrov.

A 168.hu beszámolója szerint az orosz külügyminisztérium pénteken tiltakozását fejezte ki a moszkvai amerikai nagykövetségének amiatt, hogy Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó „elfogadhatatlan kijelentéseivel” ténylegesen támogatásáról biztosította az orosz területekre – beleértve a 2014-ben Ukrajnától elcsatolt Krímre, valamint Belgorod megyére – mért ukrán csapásokat.

Az orosz tárca az amerikai biztosítékokat képmutatónak és hamisnak neveztek, melyek szerint Washington nem bátorítja Kijevet orosz elleni támadásra, és rámutatott, hogy az ukrán fél "terrortámadásokra" bizonyítottan amerikai fegyvereket és felszereléseket használ fel. 

„Washingtonnak ideje megtanulnia, hogy az Oroszország elleni agresszió minden formája továbbra is a lehető leghatározottabb ellenlépésekbe fog ütközni

- hangsúlyozta Moszkva egy közleményben. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője mindeközben azzal indokolta az orosz nukleáris fegyverek Fehéroroszországba telepítését, hogy mind ezt az országot, mind pedig az orosz-fehérorosz Szövetségi Államot „nagyon-nagyon ellenséges közeg veszi körül”. Ez, mint mondta, megköveteli Minszk és Moszkva szövetségének erősítését. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés