Hirdetés

Egyre nagyobb a baj, rossz hírek érkeznek ukrajnából

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Oroszország több célpontot is eltalált pénteken az Ukrajnára mért újabb légicsapások során: három manőverező robotrepülőgép és hat drón csapódott be az ország területén - közölte az ukrán légierő a Telegramon.

Az orosz hadsereg összesen huszonkét drónt és hat manőverező robotrepülőgépet vetett be a támadásban. Az ukrán hadsereg nem tájékoztatott a csapások helyszíneiről - írja az MTI.

A délkelet-ukrajnai Krivij Rihből és a nyugat-ukrajnai Lvivből is robbanásokat jelentettek, amelyekben legalább ketten megsebesültek. Emellett ukrán források szerint az orosz csapatok megpróbáltak visszafoglalni elvesztett területeket Bahmut közelében, azonban az ukrán csapatok visszaverték ezeket a támadásokat.

Az oroszok az elmúlt napokban többször is kegyetlen csapást mértek Ukrajnára, intenzív légitámadást indítottak a Kijev ellen. A hírek szerint drónokat, cirkáló- és valószínűleg ballisztikus rakétákat is bevetettek. Sőt, a szomszédos országban a támadások következtében akkora robbanások voltak, hogy legalább hetet azonosítottak kisebb földrengésként a Magyarországon működő mérőállomások. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés