Hirdetés

Kiderült: ezért kapott csak 15 percet Szoboszlai Dominik Jürgen Klopptól

Nap Híre portré Nap Híre

Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool FC házigazdaként 2-0-ra legyőzte a belga Royale Union Saint-Gilloise együttesét a labdarúgó Európa-liga csoportkörének második fordulójában, csütörtökön.

A Fradi Fiorentina elleni idegenbeli Konferencia Liga-meccse mellett Szoboszlai Dominikra és a Liverpoolra figyelt az ország csütörtökön, akik hazai pályán játszottak az Európa Ligában.

A holland Ryan Gravenberch a 44. percben szerzett vezetést, az ő helyére állt be a 79. percben a magyar válogatott csapatkapitánya. A végeredményt Diogo Jota állította be a 92. percben.

Jürgen Klopp a meccs után megindokolta, miért takarékoskodott játékosai erejével. Azt emelte ki, azt a találkozót Curtis Jones korai (26. perc), majd Diogo Jota (69.) kiállítása miatt kilenc emberrel fejezte be a Liverpool, ami sokat kivett a játékosokból – idézte az edzőt a Magyar Nemzet. Szoboszlai Dominik például emiatt rengeteget futott, a Premier League első hét fordulójában ő futotta a legtöbbet. Klopp most egyértelművé tette, hogy el akarja kerülni a sérüléshullámot: 

„Korábban is mondtam, hogy milyen nehéz, amikor sérülés miatt öt játékos hiányzik. Most ez nincs így, de azért három ember így sem játszhat a hét végén. Azon kell dolgozunk, hogy elkerüljük a sérüléshullámot, ami jelenleg nincs, és remélhetőleg így is marad” – mondta Jürgen Klopp, hozzátéve: „Négy sorozatban szereplünk, ehhez kell mérni a játékosok számát és erejét, és ezzel egyelőre nagyon elégedett vagyok, abszolút” – ismételte meg Klopp.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés