Hirdetés

Mit keres egy kétéves kisfiú a Mount Everesten? Elképesztő, amire ezek a szülők vállalkoztak

Nap Híre portré Nap Híre

Carternek sikerült eljutnia az alaptáborba, és állítólag jobban bírta, mint a szülei.

Tavaly a magyar hegymászó, Suhajda Szilárd tragikus halálától volt hangos a sajtó. Suhajda éppen a Mount Everest csúcsa felé tartott, ám már nem jutott fel oda, út közben életét vesztette. Az Everest megmászása, mint az eset is mutatja, még a nagyon tapasztalt szakemberek számára is hatalmas veszéllyel jár, most azonban meglepő hír jött: a kétéves Carter Dallas erre fittyet hányva eljutott az alaptáborba.

A brit kisfiú a legfiatalabb, akinek sikerült meghódítania a Mount Everest alaptáborát, ami 5364 méteren található. Igaz, az út nagy részét édesapja hátán tette meg, azonban a több mint 5 kilométeres magasság már egy felnőtt embernek is nagy megpróbáltatás, nemhogy egy kisgyereknek. A korábbi csúcstartó egy 4 éves cseh gyerek volt - írja a Blikk

"Carter jobban bírta, mint én vagy az anyukája" - jelentette ki az édesapa, aki feleségével együtt magashegyi betegséggel küzdött az út során. 

Az indulás előtt a hegy lábánál felmérték a család állapotát, így a kisfiútól is vért vettek. A szülők meglepődtek, hogy milyen jó formában volt Carter. Az apuka beszámolója szerint már egy ideje készültek a túrára: légzőtechnikákat gyakoroltak és jeges fürdőket is vettek, hogy felkészítsék szervezetüket a Mount Everestre.

A család 2023 augusztusában döntött úgy, hogy ázsiai utazásra indul, így hát vettek maguknak jegyet — visszaút nélkül — és azóta járják a világot. Ennek a része volt a Mount Everest alaptáborának meghódítása is.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés