Hirdetés

Két nővér luxushajózásra indult, több kiló kokainnal tértek haza

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Két nővér nemrég egy hetes körutazáson vett részt – bejárták a Bahamákat, Jamaikát és Mexikót –, és több kiló kokainnal tértek vissza hátizsákjukban.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

A testvérek július 16-án indultak el a körútra Miamiból. A hajó július 23-án érkezett vissza a kikötőbe, az Egyesült Államok Vám- és Határvédelmi tisztjei ekkor vizsgálták át a két nő csomagját.

Amikor a nővérek a holmijukkal együtt elhagyták a kabinjukat, egy kábítószer-kereső kutya “megváltozott viselkedést mutatott, és kábítószer-szagra lett figyelmes", amely az egyik nő hátizsákjából származott, így a a nővéreket szétválasztották és átkutatták, írja az Insider.

A szövetségi nyomozók azt állítják, hogy mindkét nő hátizsákjának a bélésében két-két csomag, körülbelül 2,40 kilogramm súlyú, vagyis összesen úgy 4,75 kilogrammnyi kokaint találtak. A kábítószer értéke 15-40 ezer dollár között mozoghat.

A nővérek tagadták, hogy kábítószert csempésztek volna, bár egyikőjük megjegyezte, hogy észrevette, hogy a hátizsákja “nehezebb, mint amire eredetileg emlékezett”, miután a táskáját egy étteremben hagyta, amíg a mellékhelyiséget használta az egyik megállón, Jamaikán.

A két nő ellen egyelőre nem emeltek vádat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés