Hirdetés

Ez a csodálatos nő két gyermek életét mentette meg a Taylor Swift-eseményen történt késelés során

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy azt korábban a Nap Híre is megírta, egy férfi hétfőn megkéselt 11 embert egy Taylor Swift-témájú táncórán Southportban. A támadó egy 17 éves fiú volt, akit letartóztattak a rendőrök, az elszámoltatása pedig folyamatban van. A rendőrök kiemelték, hogy mást nem keresnek az üggyel kapcsolatban, az esetet nem kezelik terrorizmusként.

A tragédiában három kisgyermek vesztette életét. Arról is beszámoltunk, hogy az esetről maga Taylor Swift is tudomást szerzett, aki "sokkos állapotba" került, és őszinte részvétét kívánta a családtagoknak, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést. Emellett arról is hírt adtunk, hogy kitört a káosz Southportban néhány órával azután, hogy virrasztást tartottak az elkövetett késes támadás áldozataira emlékezve. A lázongók megtámadtak egy mecsetet, a támadásban 39 rendőr is megsérült

Most a BBC arról számolt be, hogy a támadás sotán egy jógaoktatót is leszúrtak, miközben a saját testével próbált megvédeni két kislányt a késes támadás során. A 35 éves Leanne Lucast azóta hősként emlegetik a Liverpoolhoz közeli, tengerparti városban. A nő az egyik szervezője volt a Taylor Swift-témájú táncórának, ahol három gyermek halálát okozó vérfürdő történt.

Chris Rimmer elmondta, hogy unokatestvére, aki továbbra is kórházban van, magához tért és már beszélni is tudtak vele. Hozzátette, Lucas kritikus állapotban került kórházba, mostanra már jobban van, de "még nincs túl a nehezén".

Rimmer kiemelte, hogy Lucas egy raktárhelyiségbe vezette a gyerekeket, majd "két kislányt védett" a támadó elől, amikor megsérült. 

"Ő egy hős. Mindig csak ad, és soha nem vár el semmit senkitől"

- fogalmazott a sérült jógaoktató unokatestvére, és kiemelte, "ő az egyik legnyitottabb ember, akivel valaha is találkoztam. Teljesen elképesztő".

Kiemelte Rimmer azt is, hogy a család összetart ezekben a nehéz órákban és egymást vigasztalják. Azt is elárulta, hogy bár nem akarnak túl sok információt megosztani Lucas felépülésével kapcsolatban, de azt megosztotta, hogy "jól van" és, azt szeretnék, hogy ha Leanne és a támadás többi áldozata is az emberek figyelmének középpontjában maradna.

A támadásban Lucas mellett megsérült egy másik felnőtt is, Jonathan Hayes, több gyermek pedig még mindig válságos állapotban van. A BBC-nek nyilatkozva Hayes kiemelte, hogy "szomorú", amiért nem tudott többet tenni a gyerekek védelmében. 

"Nagyon sok családot teljesen tönkretettek a történtek"

- mondta. Közben a rendőrség ismét megszólalt, és kiemelték, hogy a 17 éves fiút gyilkossággal és gyilkossági kísérlet gyanújával tartóztatták le és továbbra is őrizetben van. A neve Axel Rudakubana, Cardiffban született, majd később a Southporthoz közeli Banks faluba költözött. A támadást nem kezelik terrortámadásként.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés