Hirdetés

Kemény szavak Pokorni Zoltántól: ezért vesztett a Fidesz a Hegyvidéken

Nap Híre portré Nap Híre

A leköszönő polgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt. 

Pokorni Zoltán szerint a Fidesz számára a Hegyvidéken jelzés volt, hogy már 2018-ban Gulyás Gergely 2018-ban kis különbséggel tudta csak legyőzni Bauer Tamást, a DK jelöltjét, mert a Hegyvidéken élő ellenzéki szavazók tudták, mi az a taktikai szavazás. Négy évvel később már átfordult az eredmény, Fürjes Balázs vesztett Hajnal Miklóssal szemben. Ennek fényében nem meglepetés az ellenzéki Kovács Gergely győzelme a kerület távozó polgármestere szerint - mondta a leköszönő polgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Pokorni Zoltán elmondta: tévedett abban, hogy Kovács Gergely civilsége, elitkritikussága, avantgárd megjelenése egyfajta üvegplafon fölötte. A fiatal választók abban nőttek fel, hogy Orbán Viktor kormányoz és a kamaszkornak van egy olyan rokonszenves vonása, hogy azt gondolja, hogy minden, ami új, az jobb – ez a Kétfarkúak kerületi sikerének a hátterében is szerinte.

Polgármesteri mandátuma lejárta után Pokorni Zoltán a Toldi Gimnáziumban tesz egy kísérletet annak kipróbálására, hogy ő mennyit változott és a diákok mennyit változtak az elmúlt 30 évben, amióta a pedagógus hivatást a politikai pályára cserélte. Ezen felül leül volt kollégáival, volt riválisaival beszélgetni az oktatásirányítás elmúlt 20-30 évről azzal a szándékkal, hogy ebből egy őszinte szembenézés, szakmai tisztázás legyen. 

18 éves polgármesteri tevékenységéből Pokorni Zoltán büszke arra, hogy a XII. kerületben 550 védett épület van, míg a szomszédos XI. kerületben 4. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés