Hirdetés

Vérfagyasztó támadást indítottak az oroszok Kelet-Ukrajna ellen, többen szörnyethaltak

Nap Híre portré Nap Híre

Öt polgári személy halt meg kedden Kelet-Ukrajnában orosz támadásokban - közölték a helyi hatóságok, amelyek arról is beszámoltak, hogy a támadások következtében több helyen megszakadt az áramszolgáltatás.

A kelet-ukrajnai Harkiv megye Kupjanszk városának közelében fekvő Kurilivka faluban egy kedd reggeli légitámadás következtében két ember meghalt, két másik megsebesült. Találat ért egy helyi mezőgazdasági üzemet is - közölte a Telegram üzenetküldő szolgáltatáson Oleh Szinyehubov, a megyei állami közigazgatás vezetője.

Három órával később 90 kilométerrel északabbra, az orosz határ közelében fekvő Vovcsanszkot támadta az orosz tüzérség, itt egy nő meghalt, egy másik pedig megsebesült a helyi piacon - tudatta egy másik közleményben a kormányzó.

A dél-ukrajnai Herszon megyében, ahol mindennaposak az orosz tüzérségi támadások, Lvove faluban egy 83 éves nő kapott halálos sebet az éjszakai támadás során - közölte szintén a Telegramon Olekszandr Prokugyin megyei kormányzó.

A délkelet-ukrajnai Nyikopolban egy férfit ölt meg a tüzérségi lövedék - Dnyipropetrovszk megye kormányzója, Szerhij Liszak szerint.

Az ukrán hadsereg közlése szerint Oroszország keddre virradóra 23 iráni gyártmányú, Sahíd típusú, robbanószerrel megrakott drónt lőtt ki ukrán területre, amelyből az ukrán hadsereg tizenhatot lelőtt Herszon, Zaporizzsja és Dnyipropetrovszk megyében - írja az MTI.

Szerhij Liszak kormányzó szerint immár a második éjjel "tömeges dróntámadás" érte a megyét. Hat pilóta nélküli repülőszerkezetet lelőttek a megye felett. Hozzátette, hogy több más drón célba csapódott, egyebek mellett a megyeszékhely, Dnyipro hőerőművébe.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés