A kávét sokáig nagyon egészségtelen italnak tartották, az utóbbi évek kutatásai alapján azonban már sokkal inkább az egészséges ételek és italok közé tartozik.
A múltban számos helyen lehetett olvasni arról, hogy a kávéfogyasztás fokozott egészségügyi kockázattal jár. Az elmúlt évtizedben azonban egyre több olyan tanulmány jelenik meg, amely arra utal, hogy a kávé valójában jótékony hatású az egészségre – írja a Nuus.
A koffein a legnépszerűbb pszichoaktív drog a világon. Az emberek évszázadok óta isznak kávét, a természetes koffeinforrást – a vegyes üzenetek az emberi egészségre gyakorolt hatásáról azonban sokakat visszatartanak. Hagyományosan a kávét rossz dolognak tekintették – mondta Marc Gunter, a londoni Imperial College rák-epidemiológiai professzora, a Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (IARC) táplálkozási és anyagcsere részlegének korábbi vezetője.
„Az 1980-as és 90-es évek kutatásai arra a következtetésre jutottak, hogy azoknál, akik ittak kávét, nagyobb a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata, ez azonban azóta fejlődött” – fogalmazott Gunter professzor.
Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!
Kapcsolódó cikkek
- Friss hírek érkeztek Molnár Gusztávról: így van most az elvonón kezelt színész Molnár Gusztáv a pécsi addiktológiai központban gyógyul.
- Döbbenetes pofátlanság: 50 helyett 131-gyel száguldozott egy autós Zalában 468 ezres csekket kapott az az autós, aki 50-es táblánál 131-gyel száguldozott Zala vármegyében.
- Vilmos herceg megtörte a csendet, ezt mondta Katalin hercegné egészségéről Vilmos herceg szerint a walesi hercegnő "nagyon jól” van, és "csodálatos volt egész évben”.
- Mennyire van okunk rettegni a karácsoytól? Kiderült, mennyivel drágulhatnak meg az élelmiszerek Az élelmiszerárak változása közvetlenül érinti a háztartások költségvetését, különösen az ünnepi időszakban, amikor a családok hagyományosan nagyobb mennyiségű és különleges élelmiszereket vásárolnak.