Hirdetés

Íme egy igazi csodaszer, és szinte mindenki konyhájában megtalálható

Nap Híre portré Nap Híre

A kávét sokáig nagyon egészségtelen italnak tartották, az utóbbi évek kutatásai alapján azonban már sokkal inkább az egészséges ételek és italok közé tartozik. 

A múltban számos helyen lehetett olvasni arról, hogy a kávéfogyasztás fokozott egészségügyi kockázattal jár. Az elmúlt évtizedben azonban egyre több olyan tanulmány jelenik meg, amely arra utal, hogy a kávé valójában jótékony hatású az egészségre – írja a Nuus

A koffein a legnépszerűbb pszichoaktív drog a világon. Az emberek évszázadok óta isznak kávét, a természetes koffeinforrást – a vegyes üzenetek az emberi egészségre gyakorolt ​​hatásáról azonban sokakat visszatartanak. Hagyományosan a kávét rossz dolognak tekintették – mondta Marc Gunter, a londoni Imperial College rák-epidemiológiai professzora, a Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (IARC) táplálkozási és anyagcsere részlegének korábbi vezetője.

„Az 1980-as és 90-es évek kutatásai arra a következtetésre jutottak, hogy azoknál, akik ittak kávét, nagyobb a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata, ez azonban azóta fejlődött” – fogalmazott Gunter professzor.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés