Hirdetés

Ez most komoly: katéternyomok Putyin kezén, jól látszik a videón

Morvay Péter portré Morvay Péter

A Kreml propagandagépezete sürgősan eltávolította a leleplező videót, de már későn, és a leleplező felvétel kikerült a Twitterre.

Vlagyimir Putyin kézfején infúziós kezelésből származó nyomok láthatók – állítja a videót közzé tevő Kyiv Post újságírója. A pletykák szerint rákos és bénító fájdalmakkal küzd.

Jason Jay Smart szerint az orosz állami hírügynökség sietve törölte a felvételeket, amelyek az orosz elnöknek egy kiképző táborban tett múlt heti látogatásán készültek. A képeken Putyin kifelé fordított kezén olyan nyomok láthatók, amelyek orvosi beavatkozásra utalnak.

A kijevi tudósító azt írta, hogy a később kiadott változaton már egyáltalán nem lásztanak a gyanús nyomok, ami tovább fokozza a Putyin rossz egészségi állapotával kapcsolatos találgatásokat.

Orovosk elemezték az orosz elnök kézfején látható nyomokat
Orovosk elemezték az orosz elnök kézfején látható nyomokat

Egy brit újságíró orvosokkal elemeztette a felvételeket. Tom Warner a Sun című lapnak elmondta, több véleményt hallott: volt, aki szerint csak furcsa szögből dudorodó erek láthatók a képeken, míg egy nyugdíjas idegsebész szerint egyértelműen infúziós katéter nyomai láthatók.

Az utólag közzétett hivatalos képeken már nem látszanak a gyanús nyomok
Az utólag közzétett hivatalos képeken már nem látszanak a gyanús nyomok

Azt viszont minden megszólaló egybehangzóan állította, hogy 

Putyin keze és arca minden jelenetben puffadt. Ez hosszan tartó szteroidok hatása lehet.

A Sun felhívja a figyelmet arra, hogy az utóbbi időben az orosz elnöknek többször is láthatóan fájdalmai voltak a nyilvános szereplései alkalmával. 

Október elején Putyin a moszkvai Vörös téren tartott felvonuláson a fájdalomtól meggörnyedt, arca pedig begyulladt és vörös volt.

Szintén fájdalmak gyötörhették, amikor néhány napja Szocsiban találkozott Alekszandr Lukasenko fehérorosz vezetővel.

A feltételezések szerint mindez arra utalhat, hogy Putyin rejtélyes betegsége – amit egy ritka fajtájú daganatos megbetegedésnek vélnek – előrehaladott állapotban van, és az alapos kezelés ellenére a fájdalom az utóbbi időben nem mindig enyhül teljesen.  

Putyin egészségi állapotával kapcsolatban nyugati állítások is elhangzottak. Sir Richard Dearlove, a brit hírszerzés, az MI6 volt vezetője szerint az orosz vezetőnek egészségügyi problémák miatt szanatóriumba kell vonulnia, és 2023-ra el fog távozni. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés