Hirdetés

Friss hírek érkeztek a kórházban ápolt Katalin hercegnéről, ma Vilmos meglátogatta

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Vilmos herceg meglátogatta feleségét, Katalint a kórházban, aki egy műtét után lábadozik - közölte a Kensington-palota.

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, Katalin walesi hercegnőt - aki nemrég ünnepelte születésnapját - kórházba szállították, ahol egy tervezett hasi műtétet hajtottak végre rajta. Ezt a váratlan hírt nem sokkal később követte a Buckingham-palota bejelentése, miszerint Károly királyt prosztatamegnagyobbodás miatt fogják hamarosan megműteni.

A hercegnő műtétje sikeres volt, viszont várhatóan 10-14 napig kórházban marad Vilmos herceg felesége. A BBC információ szerint Katalin állítólag "Jól halad" a felépülésével, aki a második éjszakát töltötte a London Clinic magánkórházban a műtéte után.

Katalin hasi műtétjének konkrét részletei titokban maradnak, de a lap úgy tudja, hogy nem daganatos megbetegedésről van szó, ráadásul nem orvosi vészhelyzet miatt operálták meg. Ugyanakkor kiemelték, nyilván elég súlyos volt ahhoz, hogy két hét kórházi kezelésre, majd több hónapos lábadozásra legyen szükség. Utóbbi miatt a walesi hercegnő legalább húsvétig nem vehet részt hivatalos eseményen.

Az állapotáról szóló legfrissebb hírek megnyugtatóak, teljesen fel fog épülni Katalin.

A Kensington-palota bejelentése azonban váratlan volt, ugyanis a királyi család egészen eddig titokban tartotta a tagjainak az egészségügyi állapotát. A BBC kiemelte, a hercegnőt utoljára karácsonykor láthattuk nyilvánosság előtt.

A lap megjegyezte azt is, hogy III. Károly őszintesége is meglepő és eddig példátlan volt a jóindulatú prosztatamegnagyobbodásával kapcsolatban. Úgy tűnik, hogy a saját példájával szeretné felhívni a közlemény figyelmét arra, hogy járjanak szűrővizsgálatokra és beszéljenek egymás között az esetleges problémáikról.

A BBC felidézte emellett azt is, hogy az Egyesült Államokban éppen ebben a hónapban váltott ki hatalmas vitát az, hogy Lloyd Austin védelmi miniszter nem tájékoztatta Joe Biden elnököt arról, hogy prosztataproblémával kezelik, majd műtéten esett át.

A III. Károly prosztatájával kapcsolatos kórházi beavatkozás várhatóan csak rövid időre fogja megszakítani a munkáját, és nem lesz szükség az államfői alkotmányos szerepének helyettesítésére. Eközben Vilmos herceg több időt fog a feleségével tölteni, amíg otthon lábadozik, ami várhatóan változásokat jelent majd az előre tervezett programjában is.

A walesi hercegi házaspár tavaszra királyi utazást tervezett, Olaszországba látogattak volna el, ám most nagyon úgy tűnik, hogy módosítani kell a hivatalos látogatás időpontján.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés