Hirdetés

Döbbenetes részletek szivárogtak ki Karsai Dániel és Kósa Lajos megbeszéléséről

Nap Híre portré Nap Híre

Ahogy arról korábban a naphire.hu is beszámolt, a Fidesz alelnöke nemrégiben egy órán át beszélgetett Karsai Dániel alkotmányjogásszal és sorstársaival a parlamentben a gyógyíthatatlan ALS betegségről, illetve az eutanáziáról.

Az alkotmányjogász most újabb részleteket osztott meg a Facebook-oldalán a találkozóról. Karsai elárulta: a találkozón adott egy apró ajándékot, egy pólót Kósa képviselő úrnak, melyen az állt, hogy az élet jog, nem kötelesség. Beszámolója szerint Kósa nagyon megörült az ajándéknak, és azt mondta, hogy bár nem ért vele egyet, de hordani fogja. Szerinte ugyanis az élet jog és kötelesség is. 

Ez volt talán a beszélgetés legkonstruktívabb része. A Képviselő úr kifejtette, hogy az életben számos kötelesség van, a családunk, hazánk, kollégáink stb. felé. Ebben maximálisan egyetértünk, de tanulságos, hogy maga a Képviselő úr is úgy fogalmozott. hogy az életben vannak kötelességeink. Az élet maga nem az. Az Alaptörvény szabadság és felelősség fejezetében az élet csak mint jog szerepel. Mint kötelezettség nem. Részletes alkotmányjogi érvelésbe most nem megyek bele, de az is több, mint figyelemreméltó, hogy az alapvető jogok felsorolása az emberi méltósággal kezdődik

- részletezte Karsai, aki hozzátette, nagyon örül annak, hogy Kósa hordani fogja a pólót, ugyanis ezzel kiáll a FIDESZ-en belüli szólásszabadságért.

Ebben a tekintetben érdekes volt hallani a Képviselő úrtól, hogy ő utoljára a Vastagh Pál igazságügyi miniszter úr nevével fémjelzett igazságügyi reform szavazásakor voksolt a pártja álláspontjával ellentétesen. Hát, az nem ma volt, hanem 1997-ben… Éppen ezért nagyon örülnék, ha minél többen viselnék a pólót. Nekem két dolgot jelképez: az életvégi döntések meghozatalához való jog és a tiszteletteljes társadalmi párbeszéd melletti kiállást

- zárta Karsai a posztját.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés