Hirdetés

Mindenkit megdöbbentett Karsai Dániel: most akkor sem élne az eutanáziával, ha engedélyeznék

Nap Híre portré Nap Híre

Ennek ellenére tovább folytatja küzdelmét azért, hogy Magyarországon is engedélyezzék az aktív eutanáziát.

A teste egyre inkább épül le, és már szinte érthetetlenek a szavai – írja a Népszava újságírója, aki Karsai Dániel otthonába látogatott, hogy interjút készítsen a gyógyíthatatlan beteg, ALS-ben szenvedő alkotmányjogásszal. 

A férfi nemrégiben épült fel tüdőgyulladásából, ám szervezete annyira kezdi feladni a küzdelmet, hogy már gyomorszondán keresztül táplálják, miközben szellemileg teljesen ép.

Karsai Dániel azt mondja, nem ért egyet azokkal, akik azt kívánják a kormányoldali politikusoknak, hogy ugyanazt éljék át, amit ő, csak azért, mert nem hallgatják meg, de még népszavazást sem hajlandóak kiírni eutanáziakérdésben.

Az alkotmányjogász mostanra már csak a nyakát és az egyik lábát képes mozgatni, és nyelni sem tud, és bár a kórházban töltött két hét során megfordult a fejében, hogy befejezné az életet, most azonban – fizikailag – rendben van, nem fáj semmije, és ha engedélyezett lenne az eutanázia, akkor sem élne vele.

Karsai Dániel tavaly augusztusban szembesült a halálos diagnózissal, szeptemberben pedig bejelentette, hogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul, mert szerinte az élet végi döntések meghozatalának teljes magyarországi tilalma alapvető emberi jogokat sért.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés