Hirdetés

Szívszorító felvétel: könnyeivel küszködött III. Károly a parlamentben

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

III. Károly király hétfő reggel először mondott beszédet a brit parlamentben azután, hogy szombaton hivatalosan is trónra lépett. Az újonnan kinevezett király előtt képviselők százai énekelték el a Westmister Hallban a nemzeti himnuszt.

Hosszú évtizedeken keresztül az az „Isten óvja a királynőt” sort énekelték, most azonban először csendült fel a „király” szóval. Ezen az uralkodó annyira meghatódott, hogy a himnusz hallattán kis híján elsírta magát - írja az Elle.

Ezután Károly a politikusokhoz szólt, és sokan mások mellett megköszönte Liz Truss, Sir Keir Starmer és Boris Johnson részvétnyilvánítását is. 

Mélyen hálás vagyok a részvétnyilvánításokért, amelyek oly meghatóan érzékeltetik, mit jelentett mindannyiunk számára szeretett édesanyám

– mondta Károly, majd hozzátette: a képviselők előtt állva mélyen érezte a történelem súlyát. Végül pedig kiemelte, a néhai királynő példát mutatott önzetlen kötelességtudatából, amit Isten segítségével és a politikusok tanácsaival hűségesen követni fog.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés