Hirdetés

Akció a Karmelitánál: ismét lebontották a kordont

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Momentum országgyűlési képviselői és Hadházy Ákos független képviselő kedd reggel ismét akcióba lendült és elkezdte lebontani a Karmelita körül felállított kordonokat - írja a Telex.

A beszámoló szerint körülbelül 40-50 ember tartódkodik a Karmelitánál. A rendőröket meglepete a húzás, de riasztották a kollégáikat és villámgyorsan felvonult egy nagyjából 30 fős rendőrsorfal a Színház utca végére.

Az egyenruhások nem akadályozták meg, hogy lebontsák a kerítést. Miután sikerült szétszedni a kordonokat a helyszínen tartozkodó országgyűlési képviselők, frakciótagok és az aktivisták ráültek - írja a lap. 

Hadházy Ákos és Lőcsei Lajos kiragasztotta a 7 pontos követelést az ajtóra. Megjegyezték ugyanakkor, hogy ettől még ezek a pontok nem fognak megvalósulni, ugyanis ehhez az kell, hogy sokkal több ember követelje. 

Ahogy arról korábban a naphire.hu is beszámolt, múlt hét szerdán a pedagógusok tervezett státusztörvénye ellen tüntettek Budapesten. A demonstrációból hatalmas balhé kerekedett, ugyanis a vonulók a Karmelita kolostorhoz mentek. A rendőrség felszólította őket, hogy lépjenek egyet hátra a rendőrsorfaltól, mert sértik a gyülekezési törvényt. Helyszíni információk szerint sokan csuklyában és arcmaszkban támadtak a rendőrökre, majd a lemezkerítéseket is rájuk döntötték. A rendőrök többszöri felszólítás után használtak könnygázt, amivel sikerült megfékezni a támadókat.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés