Hirdetés

Karácsony nekiesett Magyar Péternek, erre jött Vitézy és megkérte, hogy hagyja abba a "DK-s lejáratást"

 portré

Karácsony Gergely úgy véli, Budapesten a Duna árad, nem a Tisza, Magyar Péter bekommentelt neki. Karácsony visszaszólt, hogy Magyar hazudik, mire Vitézy Dávid megkérte a főpolgármestert, hogy ne nyafogjon és hagyjon fel a "DK-s lejáratással". 

Az előzmény: az ATV Heti Napló című műsorában Magyar Péter arról beszélt, hogy pártja nem támogat egyetlen főpolgármester-jelöltet sem, és a következő ciklusban olyan ügyeket fognak támogatni a közgyűlésben, mint egy új gyalogoshíd építése. Karácsony szerint aki csak egy kicsit is ismeri a klíma- és a lakhatási válságban szenvedő Budapest valódi problémáit, az tudja, hogy ez az ötlet nincs az első megoldandó ezer ügy között. 

Magyar Péter szerint ahol gellérthegyi siklót vagy egyéb hasonló presztízsberuházásokat sikerül összehozni, ott egy gyalogoshíd is beleférhet. Magyar megerősítette: a Tisza Párt csak a budapestiek érdekét szolgáló előterjesztéseket fogja támogatni, és mindent el fog követni, hogy a hatalmi elit pártjainak csápjait „lenyesegessük erről a fantasztikus városról”.

A vitához Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje is hozzászólt, élesen bírálva Karácsonyt: "Zsigerből reagálsz, de nem kell mindenkit egyből betolakodónak tekinteni és egyből rátámadni, aki kritikát mer megfogalmazni a városvezetés teljesítményéről, vagy van érdemi fejlesztési terve vagy ötlete Budapestről. Szerintem például erről is szólhatna az általad gyakran hangoztatott Budapest köztársaság, hogy nem a DK-s lejáratási logikát alkalmazod egyből, amint valaki mer valami újat mondani Budapestről".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés