Hirdetés

Kitört a káosz a hőség miatt: több fővárosi kórházban is leálltak a műtétek

Nap Híre portré Nap Híre

Kedd óta a Budapesti Uzsoki Utcai Kórház valamennyi műtőjében, az Észak-budai Szent János Centrumkórházban pedig a traumatológián szünetelnek a műtétek a hőség miatt.

A Népszava értesülései szerint a két intézmény klímaberendezései néhány óra különbséggel hibásodtak meg. Ennek következtében az Uzsoki Utcai Kórház műtőiben 41,5 foknál, a Szent János Kórházban 38 fokos hőség után leállították a beavatkozásokat, valamint jelezték, hogy nem tudnak beteget fogadni - szemlézte a 24.hu.

Ez a két szolgáltató látja el a fővárosi baleseti sérülések negyven százalékát, vagyis most ennyivel több beteg hárul a még működő másik három traumatológiai centrumra. A helyettesítő intézmények kijelöléséről csütörtökön intézkedett a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK). A Szent János kórház traumatológiai műtétre szoruló betegeit is más intézményekbe viszi a mentő.

Mint ismert, a munkavédelmi és betegbiztonsági okokból a műtőkben nyáron sem lehet 20-24 foknál magasabb hőmérséklet.

Jövő hét közepéig még biztosan marad a hőség

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, a hétvégi előrejelzés szerint néhol akár 40 Celsius fok fölé is melegedhet a levegő, azonban a sok napsütés mellett elszórtan záporokra és zivatarokra is számíthatunk, de ezek nagy lehűlést nem hoznak. Arról is beszámoltunk, hogy egyelőre nem látni, mikor ér véget a hőség, Molnár László meteorológus szerint ugyanis enyhülés csak a jövő hét második felében jöhet, akkor is csak pár fokos lehűlésről beszélhetünk. Addig pedig még tovább fokozódik a meleg. És megírtuk azt is, hogy Müller Cecília még egy héttel meghosszabbította a hőségriadót

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés