Hirdetés

Havi gyakorisággal válnak köddé az anyák: újabb csecsemőt hagytak az Uzsoki utcai kórházban

Nap Híre portré Nap Híre

Néhány napos csecsemőt hagyott ott az Uzsoki utcai kórházban egy nő, azonban mivel nem mondott le szülői jogairól, így az örökbefogadás nem tud elindulni. Az említett egészségügyi intézményben havi gyakorisággal válnak köddé az anyák. 

Néhány napos babát hagyott ott az Uzsoki utcai kórházban egy nő, ám nem mondott le a szülői jogairól. Erről körülbelül egy hónapja számoltak be a kórház Facebook-oldalán. Ficzere Andrea, a Budapesti Uzsoki utcai kórház főigazgatója az RTL Híradónak nyilatkozva elmondta, hogy sajnos ebben az esetben az örökbefogadás nem tud elindulni és a kisbaba egy idő után vagy csecsemőotthonba vagy nevelőszülőkhöz kerül. Jelenleg nagyon kevés hely van, ezért a szülészeten marad a kisbaba - írja az Index

Az intézmény főigazgatója az Inforádióban azt mondta, a kórházban legalább egy ilyen eset van havonta, de szerinte máshol is. Miskolcon például harminc rendezetlen jogállású babát gondoznak. Az információk szerint már a csecsemőosztályt tehermentesítő otthon is megtelt. Az ő helyzetükön is javíthat az a törvénymódosítás, ami júliusban lépett hatályba, miszerint a kórházban hagyott gyermekekre is azok a szabályok érvényesek, mint az inkubátorban hagyott babákra. Ez azt jelenti, hogy amennyiben hat héten belül sem a szülők, sem más hozzátartozó nem jelentkezik, akkor elindulhat az örökbefogadás.

Rétvári Bence államtitkár szerint az elmúlt időszakban átlagban havi kétszáz érintett gyermek volt a kórházakban, miközben több ezer alkalmassági határozattal rendelkező, örökbefogadásra várakozó szülő van. Az Uzsoki utcai kórház főigazgatója szerint a törvénymódosítás komoly előrelépés és óriási lehetőség a kórházban hagyott gyermekeknek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés