Hirdetés

Jön az eső - itt fog lecsapni

Garai Kitti portré Garai Kitti

Ma még 17 fok lesz és napsütés, holnap azonban csapadékhullám vonul át felettünk. 

Szerda hajnalban az ország döntő részén derült lesz az ég, azonban több helyen párássá válik a levegő és főleg a Dráva mentén lehet köd, az északkeleti tájakon pedig rétegfelhőzet is képződhet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat az előrejelzésében. 

A pára, ködfoltok és a rétegfelhőzet megszűnik a délelőtt folyamán, majd napos, gomolyfelhős idő várható. Késő délutántól délnyugat felől fátyolfelhők sodródnak fölénk, estétől meg is vastagszik a felhőzet. Ma még csapadék nem valószínű, legfeljebb jelentéktelen zápor alakulhat ki északkeleten.

A légmozgás mindenütt mérsékelt marad. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 12 és 17 fok között alakul, északkeleten pár fokkal hűvösebb is lehet.

Jön az eső csütörtökön

Hivatkozás másolása

Csütörtökön erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, átmeneti vékonyodással, szakadozásokkal. A nap első felében keleten, délkeleten még lehetnek kevésbé felhős tájak.

Délelőtt a Dunántúlon helyenként gyenge eső előfordulhat, délutántól délnyugat felől csapadékhullám vonul át kisebb esővel, viszont a Tiszántúlon csak estétől várható csapadék. A keleti, majd déli, délnyugati szelet időnként élénk lökések kísérhetik. 

A minimum-hőmérséklet általában 1 és 5 fok között alakul, de a kevésbé felhős keleti tájakon ettől több fokkal hidegebb is lehet. A csúcsérték általában 11 és 16 között alakul, de északkeleten ettől pár fokkal alacsonyabb értékeket is mérhetnek.

A 30 napos időjárás-előrejelzést ide kattintva tudja elolvasni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés