Hirdetés

Jogosítvány nélkül, bedrogozva vezetett egy budapesti taxis

Nap Híre portré Nap Híre

A budapesti rendőrök április első hétvégéjén 166 taxisofőrt ellenőriztek, egy sofőrt elfogtak, aki kábítószer hatása alatt, jogosítvány nélkül, kétszeres eltiltás ellenére vezetett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság beszámolója szerint egy másik sofőr szintén eltiltás hatálya alatt vezetett, ruházatában pedig drog fogyasztására utaló, anyagmaradvánnyal szennyezett csövet is találtak. Ezután előállították mintavételre, ami pozitív volt. 

De másokra is lecsaptak a rendőrök: három személyszállító például az előre meghatározott tarifánál jóval többet számlázott. Mint kiderült, menet közben átváltották az órát, hogy az a végén magasabb összeget mutasson. A tarifázással két sofőr a jogszabályban meghatározott 440 forint/kilométer helyett 880 forinttal számolt, egy pedig menet közben 3500, majd 5500 forint/kilométer díjra váltotta át a számlálót.

További kilenc járművezető nem tudta a helyszínen igazolni, hogy engedéllyel nyújt szolgáltatást.

Egy esetben az autóban nem hitelesített taxiórát használtak, az egyik sofőr szabálytalanul fordult meg, kettő engedélyének lejárt az orvosi érvényessége. Négy esetben intézkedtek még elsőbbségadás elmulasztása miatt a kijelölt gyalogos-átkelőhelynél, lejárt műszaki engedély és biztosítás hiánya miatt.

Egy személyszállítóval és utasával szemben biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök, valamint a vezetővel szemben gyermekbiztonsági berendezés használatának elmulasztásáért háromrendbeli szabálysértési feljelentést tettek.  

A rendőrök az akció közben hét, záróvonalat átlépő sofőrrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot - áll a közleményben.

A naphire.hu korábban egy döbbenetes esetről is beszámolt: egy taxis lövöldözött a vecsési Shell-kútnál. A sofőr kidugta a bal karját az ablakon és a levegőbe lőtt egyet, szerencsére senki sem sérült meg. A rendőrség az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy egy gáz- és riasztófegyverrel lőtt a taxis, és nem célzott senkire, csupán társai előtt akart felvágni, azonban emiatt fegyveresen elkövetett garázdaság miatt indítottak ellene eljárást. A taxist menesztették a társaságtól, ahol dolgozott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés