Hirdetés

„Vége az álomnak” Kitálalt a Jóbarátok sztárja Hollywoodról

Morvay Péter portré Morvay Péter

Jennifer Aniston szerint a közösségi média miatt nincsenek többé filmsztárok. A filmes szakma válságáért Steven Spielberg a streaming szolgáltatókat tette felelőssé.

Aniston interjút adott az Allure magazinnak, és a riporter felolvasott egy levelet, amelyben egy barátja a következőket írta a Jóbarátok szupersztárjáról:

„Soha senki nem lesz olyan híres, mint ő. Az a fajta tömeghírnév ma már egyszerűen nem érhető el. Ő olyan, mint egy némafilmsztár a TikTok-os senkiháziak generációja között”.

Ezután a Jóbarátok sztárja kitálalt Hollywoodról. „Hűha, ettől most kirázott a hideg” - reagált Aniston. „Kicsit elszorult a torkom. Úgy érzem, mintha a szakma haldokolna. Nincsenek többé filmsztárok. Nincs többé csillogás. Régen még az Oscar-partik is sokkal szórakoztatóbbak voltak." 

Aniston jelenleg 40,7 millió Instagram-követővel büszkélkedhet, pedig fel sem akart kerülni
Aniston jelenleg 40,7 millió Instagram-követővel büszkélkedhet, pedig fel sem akart kerülni

Aniston eddig nagyrészt távol tartotta magát a különböző online médiaplatformoktól, de 2019 októberében úgy döntött, hogy csatlakozik az Instagramhoz. 

Az oldalra való felkerülése akkora felhajtást okozott, hogy az alkalmazás rövid időre összeomlott. Aniston jelenleg 40,7 millió Instagram-követővel büszkélkedhet. 

Az Allure-nak elmondta, hogy elsősorban csak azért csatlakozott a platformhoz, hogy a LolaVie-t, a környezetbarát termékekre specializálódott hajápoló cégét reklámozza.

„Utálom a közösségi médiát” 

- mondta Aniston. „Nem vagyok jó benne... Számomra kínszenvedés. Azért mentem fel az Instagramra, hogy elindítsam ezt a termékcsaládot. Aztán jött a világjárvány, és végül nem indítottuk el”.

Aniston felvetette, hogy talán a közösségi média hiánya az egyik oka annak, hogy a Jóbarátok továbbra is megasiker a streamingben.

„Vannak emberek, akik azt mondják, hogy a Jóbarátok nézése mentette meg őket a rákdiagnózis idején." 

"Mi tényleg szerettük egymást, és vigyáztunk egymásra."

"A sorozatban nincsenek iPhone-ok, csak emberek beszélgetnek egymással. Már azonban senki sem beszélget egymással”.

Hollywood válságának egy másik okát említette Steven Spielberg.

Steven Spielberg: "Tönkretették néhány filmes barátom életét"
Steven Spielberg: "Tönkretették néhány filmes barátom életét"

A 75 éves rendező a New York Timesnak adott interjúban elsősorban azokra a filmekre utalt, amelyeket a mozivászonra szántak, mégis valamelyik szolgáltató kínálatában debütáltak.

„A járvány miatt a streamingplatformok rekordszinten növelhették előfizetőik számát, és ennek érdekében több filmkészítő barátomat is feláldozták azáltal, hogy filmjeik nem kaptak mozis bemutatást. Kifizették őket, és az alkotások hirtelen az HBO Maxra kerültek. És minden változni kezdett.” – mondta Spielberg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés