Hirdetés

Brutális csapást mértek a jemeni lázadók egy újabb kereskedelmi hajóra a Vörös-tengeren

Nap Híre portré Nap Híre

A jemeni húszi lázadók saját keddi közlésük szerint újabb kereskedelmi hajót támadtak meg a Vörös-tengeren.

Jahja Szaría, a síita lázadók szóvivője szerint a United nevű kereskedelmi hajó legénysége három figyelmeztetést is figyelmen kívül hagyott, ami miatt rakétákkal intéztek támadást ellene. A hajót üzemeltető MSC vállalat megerősítette, hogy támadás érte a Szaúd-Arábiából Pakisztánba tartó konténerszállító hajót.

Jelenleg a teljes legénység biztonságban van, nincsenek sebesültek és a hajó teljes átvizsgálása zajlik

- ismertette a cég. A gázai övezeti háború kirobbanása óta a teheráni vezetés hátszelét élvező jemeni húszi lázadók fokozták támadásaikat kereskedelmi és hadihajók ellen a Vörös-tengeren. A húszik a Gázai övezet elleni izraeli hadművelet leállítását követelik.

Az amerikai hírszerzés mindemellett azt állítja, hogy Irán áll a támadás hátterében, amelyek megzavarták a világ egyik legforgalmasabb hajózási útvonalán, a Szuezi-csatornán keresztüli kereskedelmi forgalmat - írja az MTI.

Szaría közölte azt is, hogy drónokkal támadták a dél-izraeli Eilat városát és "más térségeket a megszállt Palesztina területén".

Az egyiptomi hadsereg a nap folyamán közölte, hogy lelőttek egy drónt a Vörös-tenger partján található Dahab városának közelében. Izrael hasonló bejelentést tett egy ellenséges objektumról szintén a Vörös-tenger térségében.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés