Hirdetés

Jégeső és zivatar jön: durva vihar csap le erre a három vármegyére

Nap Híre portré Nap Híre

Óráink vannak hátra és megint elér minket a viharos idő: napközben még többórás napsütés valószínű, aztán este ismét beborul az ég. 

A HungaroMet előrejelzése szerint alapvetően változóan felhős idő valószínű többórás napsütéssel, és napközben csak helyenként lehet kisebb zápor, északkeleten néhol az ég is megdörrenhet. 

Kora estétől északnyugat felől azonban az ország északi felén fokozatosan beborul az ég, és késő estétől az északi megyékben megnő a csapadékhajlam. A nyugati szél élénk, kevés helyen erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul. Késő estére 9 és 15 közé hűl le a levegő.

Csütörtök hajnalban, reggel minimális eséllyel már megdörrenhet az ég az északkeleti tájakon. Délelőtt az említett térségben labilizálódik a légkör és egészen a délutáni órákig a záporok mellett néhol zivatarok is kialakulhatnak, melyeket szélerősödés, aprószemű jég és intenzív csapadék kísérhet. Este, péntekre virradó éjszaka egy gyenge hidegfront érkezik északnyugat felől, ekkor északon van minimális esély arra, hogy megdörrenjen az ég.

Mint azt a naphire.hu is megírta, a 7 napos időjárás-előrejelzés szerint a hét közepétől lassú melegedés kezdődik továbbra is élénk széllel, és a többórás napsütés mellett ismét 20 Celsius-fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek; vasárnap már újra 22-28 fok közötti hőmérséklet várható a legmelegebb órákban. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés