Hirdetés

Brutális vihar közelít felénk, itt fog lecsapni órákon belül

Nap Híre portré Nap Híre

Nagyon csúnya front vet véget a kora nyárias időnek.

A HungaroMet előrejelzése szerint hétfőn a nap nagyobb részében változó vastagságú fátyolfelhőzet és a sivatagi por szűri a napsütést, időszakosan akár borult eget is okozva. Estétől északnyugat felől egy érkező hidegfront hatására tovább növekszik a felhőzet, erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Sokfelé várható eső, zápor, egy-egy helyen az és is megdörrenhet. Jelentős mennyiség a Nyugat-Dunántúlon eshet, míg a Dél-Alföldön néhol maradhatnak száraz részek is. Az egyre inkább északnyugatira, nyugatira forduló szél erős, néhol viharos lesz, míg a Tiszántúlon a délnyugati szelet kísérhetik erős lökések. 

A nap nagyobb részében változó vastagságú fátyolfelhőzet és a sivatagi por szűri a napsütést, időszakosan akár borult eget is okozva. Estétől északnyugat felől egy érkező hidegfront hatására határozottan növekedni kezd a felhőzet, de csapadék még nem valószínű. Nagyrészt élénk, olykor erős lesz a déli szél, az Alpokalja tágabb térségében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 24 és 29 fok között alakul. Késő estére 10 és 21 fok közé hűl le a levegő, nyugat felé haladva mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 24 és 29 fok között alakul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a legenyhébb az idő.

Hétfő este hidegfront érkezik nyugat felől, melynek hatására a Dunántúlon egyre többfelé várható eső, zápor, néhol akár (beágyazott) zivatar is. A Dunántúl nyugati részein helyenként már az éjféli órákig kiadós (~15-25 mm) mennyiség eshet. 

Kedd reggelig a Dunántúl jelentős részén folytatódik a tartós, intenzív csapadéktevékenység, majd átmeneti szünet után még délután is lehet számítani ott helyenként 5-10 mm újabb konvektív csapadékra. Összességében a Dunántúl nyugati kétharmadán kedd estig összejöhet 20-35 mm. 

Hétfő estétől egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira, fordul a szél, és az esti órákban előbb északnyugaton, majd kedden reggel, délelőtt már keletebbre, főként északon, északkeleten lehet számítani viharos lökésekre (60-90 km/h). Délután már veszít erejéből a szél.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés