Hirdetés

Brutális hónapoknak nézünk elébe: három járvány készül lecsapni egyszerre, rengetegen fognak ágynak esni

Nap Híre portré Nap Híre

Hármas járványra számítanak a szakemberek: a légúti fertőzések, így a Covid, az influenza, az RSV és a szamárköhögés sokakat érintenek majd a télen.

Hármas járvány közelít: szakemberek szerint az előttünk álló télen nem kímélnek majd minket a légúti fertőzések, például a Covid, az influenza, az RSV és a szamárköhögés. Sokakat érintenek majd a betegségek, mivel az emberek több időt töltenek bent a lakásban – írja a Nuus.

Nagy-Britanniában a kisgyermekek szüleit egyenesen arra biztatják, hogy az őszi szünetet használják ki az influenza elleni oltás felvételére. A szülők figyelmét felhívják: fontos, hogy gyermekeik minden kanyaró, mumpsz és rubeola (MMR) elleni védőoltást megkapjanak a hármas járvány kivédése érdekében. A figyelmeztetés nem véletlen. A szakemberek szerint az Egyesült Királyságban az influenza, a Covid és a légúti syncytia vírus (RSV) „hármas vírusával” kell szembenézni ezen a télen.

"Az influenza nagyon kellemetlen betegség lehet a gyermekeknél, lázat, orrdugulást, száraz köhögést, torokfájást, izom- és ízületi fájdalmakat, valamint rendkívüli fáradtságot okozhat. Fontos, hogy a szülők gondoskodjanak a gyermekek védelméről, mivel könnyen terjeszthetik a betegséget barátaik és családtagjaik körében”– mondta el Kate Langford, a brit National Health Service (NHS) kenti és medway-i főorvosa.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés