Hirdetés

Rendkívüli hír érkezett a januári nyugdíjemelésről

Nap Híre portré Nap Híre

Varga Mihály által vezetett tárca a kormány honlapján tette közzé társadalmi egyeztetésre a januári nyugdíjemelésről szóló tervezetét. A véleményeket november 24-ig várják, a minisztérium emlékeztetett rá: a 6 százalékos emelés törvényben rögzített.

A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény alapján minden év januárjában a költségvetési törvényben meghatározott várható fogyasztói árnövekedésnek megfelelő mértékű emelést kell kapniuk a nyugellátásban vagy más, jogszabályban meghatározott ellátásokban részesülőknek - írja a 24.hu.

A Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény 60. §-a szerint 2024 januárjában esedékes nyugdíjemelés meghatározásánál 6 százalékos inflációt kell figyelembe venni. A kormány új rendelete január elsején lépne hatályba, és a 2024. január 1-jét megelőző időponttól megállapított nyugdíjakra, illetve ellátásokra lenne érvényes. A hatásvizsgálati lap szerint a 6 százalékos emelés előnyös lesz a nyugellátásban és azzal azonos módon emelendő más ellátásban részesülő 2,445 millió enmbernek.

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, korábban Varga Mihály 6 százalékos januári nyugdíjemelést jelentett be. A miniszter hozzátette: a januári emelés mellett februárban a 13. havi nyugdíjra is számíthatnak majd az idősek

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés