Hirdetés

Ha nem tudja, hogyan bánjon a Ferrarijával, Jákob Zoli az ön embere!

Nap Híre portré Nap Híre

Jákob Zoltán szerint a Ferrarikat nehéz vezetni, még ő is vett emiatt különórákat.

Összetörte közel 100 milliós luxusautóját Herceg Csabi. A luxuséletet élő fiatal Diósdon, az otthonához közel kocsikázott, amikor beleakadt egy kátyúba. "Arra lettünk figyelmesek, hogy leesett az autó hátsó eleme. Valószínűleg, amikor aranyra fóliázták, nem tették vissza rendesen" - nyilatkozta korábban Csabi. 

Az esettel kapcsolatban Jákob Zoltán is megszólalt, aki nagy szerelmese a sportautóknak. A milliárdos jó tanácsot intézett a fiatalhoz, és kiemelte, hogy egy ilyen autót nem könnyű "megzabolázni".

"Először is kezdeném azzal, hogy nagyon örülök, hogy Csabinak nem esett semmi baja és üzenem neki, hogy ha hibázott, ha nem, menjen el egy olyan vezetéstechnikai tanfolyamra, amelyen én is részt vettem, miután megvettem az első FerraritEz az autó ugyanis nagy rutint és még nagyobb figyelmet igényel. Egyszerűen egy sofőrnek érnie kell ahhoz, hogy biztonsággal irányíthassa és ne tréfálja meg az utakon"

- nyilatkozta Jákob a Ripostnak. Emellett néhány trükköt is elárult a fenevadakról, amiket hosszú évek alatt tanult meg, melyeket az ilyen autók vezetésével töltött.

"Ezekben a szörnyetegekben van egy úgynevezett Manettino kapcsoló, ami arra szolgál, hogy meggátolja a Ferrari hátsójának a kicsúszását, amire az autó nagyon hajlamos, sőt ez a tulajdonsága az autó egyik sajátos trükkje is. Maradjunk annyiban, hogy a hátsó kerekek igen játékosak. Arról nem beszélve, hogy a rugózása is trükkös, vagyis bizonyos útviszonyok és a rosszul megválasztott sebesség mellett le tud pattogni az útról. Én magam már elmúltam negyven éves, és több bivalyerős autót kiismertem, mire megvettem az első Ferrarimat és nem véletlenül vártam eddig. Egyébként nem kétlem, hogy valóban az történt, amit Csabi mondott, de ez nem teszi semmissé azt a két-hárommilliós kárt, ami az autóban keletkezett" - tette hozzá.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés