Hirdetés

Szörnyű hírt közölt a Hamász az izraeli túszokról

Nap Híre portré Nap Híre

Abu Ubaida, a Hamász iszlamista palesztin szervezet szóvivője vasárnap közölte: sok izraeli túsz sorsa ismeretlen, feltehetően meghaltak.

A szóvivő a túszok esetleges haláláért Izraelre hárította a felelősséget - írja az MTI. 

A Hamász és Izrael közötti háború kitörése utáni századik napon Ubaida hosszú távollét után a televíziónak nyilatkozva azt is hozzátette, hogy "semmilyen tárgyalásnak nincsen értelme, amíg le nem állítják az izraeli agressziót".

Ubaida közölte, hogy a háború alatt a Hamász fegyveres szárnyának harcosai mintegy ezer izraeli harckocsit támadtak meg és tettek harcképtelenné.

A támadások kiszélesítésének eshetőségéről szólva Abu Ubeida kijelentette, hogy az ellenállási frontok több részéről jelezték, a következő napokban kiterjesztik az izraeli ellenség elleni csapásokat.

Több mint három hónap telt el azóta, hogy Izrael ellen minden képzeletet felülmúlóan bestiális támadást indított a Hamász terrorszervezet. A Naphire.hu folyamatosan beszámolt róla, hogy a Gázai-övezetet uraló Hamász terroristái szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egy időben. Arról is írtunk, hogy a példátlan terrortámadásnak már több mint 1200 halálos áldozata van és a Hamász több mint 200 túszt ejtett. Sokan közülük a mai napig sem szabadultak ki. Gázai hivatalos források szerint a háborúban már több mint 23 900 ember halt meg az övezetben, ahol több mint kétmillió ember él.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés