Hirdetés

Egyre durvul a helyzet: Netanjahu bejelentette, Izrael elpusztítja a Hamászt

Nap Híre portré Nap Híre

Izrael a tűzszünet végeztével folytatni fogja a gázai háborút, hogy elpusztítsa a Hamász iszlamista terrorszervezetet - jelentette ki a Welt TV német csatornának nyilatkozva Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök.

A kormányfő arról nem beszélt, hogy az érvényben lévő fegyvernyugvás meddig hosszabbítható meg. "Abban állapodtunk meg, hogy a nők és a gyerekek, valamint a külföldi túszok szabadulnak elsőként" - magyarázta Netanjahu. "Ha ez megtörtént, folytatjuk a harcot" - tette hozzá.

Mint ismert, több mint egy hónap telt el azóta, hogy Izrael ellen brutális támadást indított a Hamász terrorszervezet. A Naphire.hu folyamatosan beszámolt róla, hogy a Gázai-övezetet uraló Hamász terroristái szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egy időben. Arról is írtunk, hogy a példátlan terrortámadásnak már több mint 1200 halálos áldozata  van és a Hamász több mint 200 túszt ejtett.

Netanjahu ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a terroristák a legszörnyűbb gyilkosságokat követték el.

"Abszolúte nincs más választásunk, mint a Hamász elpusztítása" - fogalmazott Benjámin Netanjahu. Az izraeli kormányfő azt ígérte, hogy a hadsereg mindent megtesz annak érdekében, hogy megkímélje a polgári lakosságot.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés