Hirdetés

A Hamász mészárlását túlélt gyerekek szurkolnak ma az izraeli válogatottnak Felcsúton

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

"Lehetőséget akarunk biztosítani Izrael népének, hogy egyesüljön egy olyan esemény körül, amely a nemzeti büszkeséget és a kék-fehérek diadalát testesíti meg" - mondta a kezdeményezés szervezője.

Több mint egy hónap telt el azóta, hogy Izrael ellen minden képzeletet felülmúlóan bestiális támadást indított a Hamász terrorszervezet. A Naphire.hu folyamatosan beszámolt róla, hogy a Gázai övezetet uraló Hamász terroristái szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egy időben. Arról is írtunk, hogy a példátlan terrortámadásnak már több mint 1200 halálos áldozata van és a Hamász több mint 200 túszt ejtett.

Felcsúton játsszák hazai meccsüket az izraeliek

Hivatkozás másolása

Mint ismert, Izrael válogatottja az országban uralkodó háborús állapotok miatt Magyarországon, konkrétan Felcsúton játssza hazai mérkőzéseit Románia, illetve Svájc válogatottja ellen az Európa-bajnoki selejtezők során. Egy izraeli futballrajongó meglátta a lehetőséget, hogy feldobja a Gázai övezetből evakuált gyerekek és a határ menti települések életét, és megszervezte, hogy a gyerekek elutazhassanak Magyarországra, hogy megnézzék Izrael válogatottjának Románia és Svájc elleni mérkőzését.

Szerda este játssza az izraeli válogatott következő az Európa-bajnokság selejtezőjét, ám a Hamász október 7-én Izrael ellen elkövetett brutális támadása és az északról és délről érkező folyamatos terrorfenyegetés nyomán a Románia és Svájc elleni hazai mérkőzéseket Izraelből Magyarországra helyezték át.

Egy 9 éves kisfiú kérése

Hivatkozás másolása

A Magyarországra látogató izraeli delegáció vezetője Yigal Nisell a Jerusalem Postnak elmondta, hogy amikor 9 éves fia, Gavriel jelezte neki, hogy Magyarországra utazna szurkolni hazája válogatottjának, megkérdezte fiától, hogy vajon igazságos-e ezt megtenni, hiszen a terrortámadások után annyi család veszített el mindent.

Nisell, aki az Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Mozgalom (CAM) ügyvezető igazgatójaként dolgozik, azonnal elkezdett szponzorokat és olyan lehetőségeket keresni, amelyekkel valóra válthatja ezt az álmot. "Nem volt egyetlen nevem vagy telefonszámom sem, és azt sem tudtam, hogy öt vagy tíz családot tudok-e bevonni" - mondta. Végül az ISRAIR, a Fattal Hotels és a PassportCard izraeli vállalatok vállalták, hogy repülőjegyeket, szállodákat és utasbiztosításokat biztosítanak az utazóknak.

Miután megkeresték az ISRAIR izraeli légitársaságot, a légitársaság felajánlotta, hogy állja a résztvevők repülőjegyeinek számláját. Az ISRAIR ezután összekapcsolta a Nisellt a magyarországi Fattal Hotels-szel, egy izraeli tulajdonú szállodamárkával, amely többek között a Leonardo Hotels tulajdonosa, és amely szintén felajánlotta, hogy fedezi az összes résztvevő szállását.

"Az Európa-bajnokságra való kvalifikáció lehetősége nemzetünk jelentős pillanata, különösen ezekben a nehéz időkben. Szeretnénk lehetőséget biztosítani Izrael népének, hogy egyesüljön egy olyan esemény körül, amely a nemzeti büszkeséget és a kék-fehérek diadalát testesíti meg" - mondta Nisell a Jerusalem Postnak.

50 gyerek helyett 130

Hivatkozás másolása

"Kezdetben maximum 50 gyerekről és a szüleikről volt szó. De aztán az érdeklődés nőtt, és a szponzorok is elfogadták az emelt létszámot, így 130 gyermeknél és családjaiknál húztuk meg a részvételi korlátot" - mondta Nisell. 

A családoknak – amelyek tagjait evakuálták Gáza környéki otthonaikból – a repülőtérre való eljutást, valamint az utazási biztosítást kellett fizetniük ez eredeti elképzelések szerint. Végül az izraeli PassportCard utazási biztosítótársaság ingyenes biztosítást ajánlott fel minden résztvevőnek.

"A meccsen részt vevő gyerekek és családjaik között olyanok is vannak, akik a Hamász mészárlásában testvéreiket vagy szüleiket vesztették el. Célunk, hogy olyan gyerekeket fogadjunk, akik elképzelhetetlen megpróbáltatásokat éltek át, és azt szeretnénk, ha büszkén tarthatnák az izraeli zászlót a stadionban" – mondta Nisell. A szervező azt is hozzátette, hogy a résztvevőknek lehetőségük lesz találkozni az izraeli játékosokkal az edzések során.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés