Hirdetés

Drámai fordulat: itt van Szijjártó bejelentése a Hamász fogságából szabadult magyar túszról

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Mint arról beszámoltunk, egy 18 éves magyar állampolgársággal is rendelkező lány, Noga Weiss és édesanyja is a Hamász által szabadon engedett túszok között van. Szijjártó Péter megerősítette a hírt.

A Heteknek adott korábbi interjújában Noga nagynénje, Osnat Weiss elmondta: bátyja, Ilan eltűnt az október 7-i terrortámadás során, annak feleségét, Shirit és 18 éves lányát, Nogát pedig elrabolta a Hamász. Ilannak és Norának az izraelin kívül magyar állampolgársága is van. 

Most Noga és édesanyja szabadult ki a Hamász fogságából. A Hetek úgy értesült a családtól, hogy a 18 éves Noga Weiss és édesanyja Shiri Weiss is ott van azok között a túszok között, akiket a Hamasz második körben szabadon engedett. A hírt más forrásból az izraeli média is megerősítette.

Szijjártó Péter az éjszaka rendkívüli üzetetet tett közzé a Facebookon. A külügyminiszter ezt írta: 

"Immáron meg tudjuk erősíteni a jó hírt, miszerint az Izrael és a Hamász megállapodása alapján, a mai napon szabadon bocsátott túszok között van egy magyar állampolgársággal rendelkező hölgy, aki már Izraelben tartózkodik és biztonságban van. 

Az imént megköszöntem a katari kormánynak a segítséget, egyúttal reméljük, hogy a túszok elengedése a következő napokban is folytatódik. Soltan Bin Saad Al-Muraikhi katari külügyi államminiszterrel továbbra is folyamatosan kapcsolatban maradunk és amennyiben megbízható információt kapunk, azt az eddigi gyakorlatnak megfelőlen fogjuk nyilvánosságra hozni."

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés