Hirdetés

Itt tart most a Duna, újabb tetőzés várható

Nap Híre portré Nap Híre

Apad a Duna Budapesten, pénteken Paksnál tetőzött a folyó.

Karácsony Gergely csütörtökön árvízi őrjáratra ment Tüttő Katával, amikor a Duna 693 centiméter volt Budapesten.

Az árhullám pénteken Paksnál tetőzött, Baján és Mohácson az év utolsó napjain éri el a folyó a legmagasabb vízállást – írta pénteki közleményében az Országos Vízügyi Főigazgatóság. Az elkövetkező két napban számottevő csapadék nem várható, a napi középhőmérsékletek továbbra is döntően 0 Celsius-fok felett alakulnak. A jövő hét elején az érkező frontok következtében azonban újra csapadékosabb idő valószínű. Jelentős mennyiségű csapadék a vízgyűjtők többségén nem valószínű, csak a Dráva és a Felső-Tisza vízgyűjtőn van kilátás nagymértékű mennyiségre.

Budapesten hosszan elnyúlva tetőzött a Duna, a legmagasabb mért vízállás 693 cm (I. fok 620 cm, Alsó rakpart 645 cm, II. fok 700 cm) volt 27-én 20 órakor. Pénteken délben 664 cm volt a vízállás. A rakpart szintje alá várhatóan ma a késő esti órákban süllyedhet a vízszint.

A tetőzés jelenleg Paks térségében jár, itt a vízállás pénteken délben 689 cm volt. Baján a tetőzés 810 cm körül várható 30-án reggel. Az árhullám tetőzése Mohácsnál szombaton este várható 800 cm-t megközelítő vízállással. Az országot az árhullám tetőzése szilveszterkor hagyja majd el. Az elkövetkező napokban a Duna hazai szakaszán említésre méltó vízszint emelkedés nem várható.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés